Foamband EKI

  Foamband

  Heeft u foamband nodig? Deze banden zijn geschikt voor afdichtingen tegen onder andere lucht, vocht en geluid. Afhankelijk van het materiaal waar de band van gemaakt wordt, kunnen deze binnen en/of buiten gebruikt worden.

  Uitgelichte producten

  Foamband producten van EKI


  Foamband

  Foamband

  Foamband is bekend als het materiaal dat wordt gebruikt voor het afdichten van (metal stud) profielen die in contact komen met vloeren en wanden. Hiermee wordt de afdichting geluidsdicht gemaakt. Met het materiaal kan echter ook schuimband bedoeld worden. Deze kan van verschillende materialen gemaakt worden, die wij zowel ongelijmd als enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend kunnen leveren. Een foamband van PU schuim wordt toegepast bij eenvoudige afdichtingen bij binnen toepassingen, bijvoorbeeld tegen geluid. Een PE schuim variant is waterdicht en wordt veel gebruikt bij isolatie toepassingen. Een PVC band wordt door zijn semi-gesloten celstructuur vaak gebruikt voor afdichtingen met een onregelmatig voegverloop. Met een foamband kan echter niet alleen een band van schuim aangeduid worden, celrubber is tevens een zacht materiaal waarvan een celrubberband gemaakt kan worden. Deze wordt ook wel een foamband genoemd. De EPDM variant heeft een goede UV- en ozonbestendigheid, waardoor deze veel buiten toegepast wordt. De variant van neopreen heeft bijvoorbeeld weer goede vlamdovende eigenschappen. Door de verschillende eigenschappen van foambanden is het van groot belang om het juiste basismateriaal te kiezen. Met het juiste type voor uw toepassing kunt u goede isolatiewaardes krijgen voor onder andere geluidsisolatie, waterafdichting, luchtafdichting en ontdreuning.


  PE foamband

  PE foamband

  Onze meest verkochte foamband is de variant van PE schuim. EKI 1350 is een extra gemakkelijk te monteren band, omdat het materiaal direct aan één zijde zelfklevend is, zonder dat er een laagje siliconepapier vanaf gehaald hoeft te worden. Dit bespaart veel tijd bij het monteren, doordat het enkel uitgerold hoeft te worden voordat het gemonteerd kan worden. PE schuim heeft een gesloten celstructuur, waardoor het waterdicht is, goed bestand is tegen chemicaliën en een goede weerbestendigheid heeft. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen, waardoor het na indrukken goed terugkeert naar zijn originele vorm. Het is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar is. PE foamband wordt vaak gebruikt voor afdichtingen tegen water of andere vloeistoffen, als warmte isolatie, als geluidsisolatie en om tocht tegen te gaan. Het wordt tevens toegepast als glasband, isolatietape of montagetape. Bij deze toepassingen dicht het bijvoorbeeld kozijnen, ramen, deuren en glaswerk zoals spiegels en lichtkoepels af. Met het materiaal kunnen vlakke of evenwijdige voegen met een klein voegverloop afgedicht worden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.