Foamplaten EKI

  Foamplaten

  Foamplaten kunnen gemaakt worden van diverse grondstoffen, zoals PU, melamine, PE en EVA schuim. Al naar gelang de eigenschappen van de grondstof is de foamplaat geschikt voor onder andere isolatie, schokdemping of comfort toepassingen.

  Uitgelichte producten

  Foamplaten van EKI

  PE foamplaat

  Als u op zoek bent naar een foamplaat met een gesloten celstructuur, in plaats van een open celstructuur zoals de schuimplaten hieronder, dan bent u op zoek naar PE foamplaten. Deze celstructuur zorgt ervoor dat het materiaal waterdicht is en goed bestand is tegen chemicaliën. Daarnaast heeft het schuim goede mechanische eigenschappen, wat ervoor zorgt dat het na indrukken terug zal keren naar de originele vorm. De schuimplaten zijn bovendien 100% recyclebaar en lichtgewicht. Ze worden voornamelijk gebruikt als isolatie tegen warmte of geluid, bijvoorbeeld als ondervloer voor parket of laminaat. Wij produceren deze foamplaten zelf door ze uit blokken te schillen, dit varieert van diktes van 2 mm tot 100 mm. Omdat wij de platen zelf schillen uit de foamblokken, zijn er eindeloos veel afnames en diktes mogelijk. De platen kunnen wij ook zelfklevend leveren.

  PE foamplaten
  EVA foamplaten

  EVA foamplaten

  De belangrijkste eigenschap van EVA foamplaten, is dat ze goede mechanische eigenschappen hebben waardoor ze goede schokdemping bieden. Dit komt omdat EVA schuim zacht, flexibel en licht van gewicht is. Net als PE, heeft het een gesloten celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het materiaal waterdicht is. Een bijzondere eigenschap van EVA is dat het anti-slip eigenschappen heeft en niet toxisch is. Daardoor wordt het veel gebruikt bij toepassingen waarbij het in contact komt met kinderen, zoals in speeltuinen. Een andere toepassing van EVA foamplaten bevindt zich meer in de industrie, waar het dient als schokabsorptie.

  PU foamplaten

  Foamplaten van polyetherschuim, ook wel PU schuim genoemd, zijn erg flexibel en zacht. Dit komt omdat het materiaal een open celstructuur heeft. Dit houdt in dat de cellen gemakkelijk in te drukken zijn en na indrukken weer terug zullen keren naar hun oorspronkelijke vorm. In ons assortiment polyetherschuim zult u verschillende hardheden en dichtheden vinden. Hoe hoger de dichtheid, hoe duurzamer het materiaal wordt en hoe meer comfort het zal bieden. Daarom worden PU foamplaten vaak gebruikt voor comfort toepassingen, zoals voor matrassen, meubilair en zitkussens. Een speciaal type foamplaat, namelijk piramideplaat, wordt gebruikt voor geluidsisolatie toepassingen. Deze worden veelal gemonteerd op wanden en plafonds in bijvoorbeeld geluidsstudio’s. De reguliere PU schuimplaten zonder piramidevorm kunnen hier ook voor gebruikt worden.

  PU foamplaten
  Melamine foamplaten

  Melamine geluidsisolatie platen

  Een ander veelvoorkomend materiaal voor foamplaten is melamine schuim. Hiervan worden voornamelijk geluidsisolatie platen gemaakt, omdat melamine goede geluidsabsorberende eigenschappen heeft. Als een melamine foamplaat gebruikt wordt, zal de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderd worden. Dit verbetert de akoestiek en zorgt ervoor dat de gesprekken in de ruimte beter verstaanbaar worden. Het materiaal is tevens vlamdovend. De panelen worden veel toegepast in openbare ruimtes zoals kantoorpanden, aula’s, gymzalen, klaslokalen, horecagelegenheden en concertzalen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.