Moosrubber EKI

  Moos rubber

  Moos rubber (mosrubber, moosrubber, sponsrubber) is een zacht materiaal met een open celstructuur, waar een gesloten huid omheen zit. Het is waterdicht en heeft goede mechanische eigenschappen. Wij leveren moos rubber van EPDM, neopreen, silicone en NR.

  Uitgelichte producten

  Moos rubber producten van EKI

  EPDM mosrubber

  De meest voorkomende grondstof voor moos rubber is EPDM. Het wordt vaak gebruikt bij luchtafdichtingen waarbij een hogere luchtdruk voorkomt en bij afdichtingen die veel in contact komen met water. Dankzij de grondstof EPDM heeft het materiaal een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid. We leveren EPDM mosrubber in verschillende profielen, zoals ronde of rechthoekige profielen, D-profiel, kroonband en P-profiel. Deze profielen worden vaak gebruikt als tochtprofiel of afdichtstrip bij kozijnen, deuren, luiken of andere uitsparingen.

  EPDM mosrubber
  Neopreen moos rubber

  Neopreen moos rubber

  Neopreen mosrubber heeft erg goede vlamdovende eigenschappen en heeft een betere oliebestendigheid dan de andere moos rubber varianten. Daarnaast is het slijtvast, goed bestand tegen invloeden van het weer en heeft het goede mechanische eigenschappen. Een andere belangrijke eigenschap is de (zee)waterbestendigheid. Wij verwerken dit materiaal tot ronde profielen (rondsnoer) en rechthoekige profielen, die we zowel ongelijmd als zelfklevend (in het geval van een rechthoekig profiel) kunnen leveren. Neopreen moos rubber wordt vaak gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart, de metaalindustrie, offshore of in de elektro-industrie.

  NR mosrubber

  Tot slot het mosrubber dat van natuurrubber (NR) gemaakt is. Dit moos rubber heeft de beste mechanische eigenschappen, waardoor het ook na veelvuldig indrukken nog terug zal keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het materiaal is erg slijtvast, maar is niet waterdicht zoals de andere varianten. De toepassingen hebben dan ook voornamelijk te maken met de mechanische eigenschappen of om trillingen op te vangen. Wij leveren NR moosrubber in de kleuren blauw, grijs en zwart en in platen of rollen van verschillende hardheden en afmetingen.

  NR moos rubber
  Silicone moos rubber

  Silicone moosrubber

  Silicone moosrubber heeft een hele goede temperatuurbestendigheid, waardoor het gebruikt kan worden bij temperaturen tot wel 200-230°C. Het is daarnaast goed bestand tegen invloeden van buitenaf, waterdicht en is goed verouderingsbestendig. Een aantal soorten is geschikt voor contact met voedsel volgens de FDA norm. Silicone moos rubber wordt vaak gebruikt voor veeleisende afdichtingen van bijvoorbeeld deuren, luiken, ovens en verwarmingsketels. Wij kunnen het mosrubber leveren in ronde, halfronde en rechthoekige profielen, standaard in de kleur ivoorwit.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.