Schuimmatten

  Schuimmatten

  Schuimmatten kunnen gemaakt worden van diverse grondstoffen, zoals PE, EVA schuim, PU en melamine. Afhankelijk van de eigenschappen van de grondstof is de schuimmat geschikt voor onder andere isolatie, schokdemping of comfort toepassingen.

  Uitgelichte producten

  Schuimmatten van EKI

  PE schuimmatten

  Schuimmatten van PE schuim hebben een gesloten celstructuur. De matten worden ook wel platen genoemd en deze produceren wij bij EKI zelf door ze uit blokken te schillen. Omdat we deze dus zelf op maat maken, zijn de mogelijkheden in afnames en diktes vrijwel eindeloos. PE schuimmatten zijn verkrijgbaar in diktes van 2 mm t/m 100 mm in diverse kleuren en zijn ook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leverbaar. Omdat PE schuim een gesloten celstructuur heeft, is het materiaal waterdicht, goed bestand tegen chemicaliën en weerbestendig. Het is licht van gewicht, gemakkelijk te onderhouden en 100% recyclebaar. PE schuimmatten worden vaak gebruikt voor isolatie toepassingen, bijvoorbeeld tegen warmte of kou en geluid. Een voorbeeld van zo’n toepassing is als ondervloer bij parket of laminaat. Het kan bewoners beschermen tegen kou die van onderen komt, en de onderburen beschermen tegen ongewenste geluiden. Daarnaast kunnen de matten verwerkt worden tot verpakkingsschuim, waarmee dan koffers en dozen opgevuld worden.

  PE schuimmatten
  EVA schuimmatten


  EVA schuimmat

  EVA schuim is een materiaal dat goede mechanische eigenschappen heeft, slijtvast is en erg elastisch is. Daardoor kan het goede schokdemping bieden, een toepassing waarvoor een EVA schuimmat vaak gebruikt wordt. Het materiaal is licht van gewicht, zacht en flexibel en het heeft een gesloten celstructuur. Daardoor is het waterdicht. Bijzondere eigenschappen van EVA schuim zijn dat het anti-slip is en niet giftig is. Om deze reden worden EVA schuimmatten vaak toegepast in situaties waar het veel in contact komt met kinderen, bijvoorbeeld in een speeltuin. In industriële toepassingen worden de matten vaak gebruikt als schokabsorptie. Verder kan het gebruikt worden voor isolatie toepassingen, zowel tegen warmte, kou als geluid.

  Matten van polyetherschuim

  Polyetherschuim is een zacht en flexibel materiaal, dit komt door de open celstructuur. PU schuimmatten zijn daardoor gemakkelijk in te drukken en kunnen daarna ook weer terugveren naar hun oorspronkelijke vorm. Daarom worden deze matten vaak gebruikt bij toepassingen waar comfort van belang is. Er zijn verschillende hardheden en dichtheden verkrijgbaar. Hoe groter de dichtheid, hoe beter het comfort en hoe duurzamer het materiaal. Voorbeelden van comfort toepassingen zijn het maken van matrassen en gebruik in meubilair zoals zitkussens. Een speciaal soort PU schuimmat, piramideschuim, wordt gebruikt als geluidsisolatie. Deze matten worden vaak op plafonds en wanden in geluidsstudio’s gemonteerd. De schuimmatten zonder piramidevorm kunnen eveneens voor deze toepassing gebruikt worden.

  PU schuimmatten
  Melamine schuimmatten

  Melamine schuimmatten

  Tot slot vindt u in ons assortiment schuimmatten van melamine schuim. Deze worden met name gebruikt als geluidsisolatie, omdat melamine een goede geluidsabsorptie biedt. Bij het gebruiken van melamine schuimmatten zal de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderen. De akoestiek in de ruimte en de verstaanbaarheid van de gesprekken erbinnen zullen dan verbeteren. Een andere eigenschap van het materiaal is dat het vlamdovend is onder de norm DIN 4102 klasse B. Daardoor is het zeer geschikt voor gebruik in openbare ruimtes zoals scholen, ziekenhuizen, restaurants en concertzalen. Wij leveren melamine schuim in wit en grijs, waarbij de witte variant meer voor consumententoepassingen gebruikt wordt en de grijze meer voor industriële toepassingen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.