Zelfklevende tochtstrip EKI

  Zelfklevend tochtstrip

  Heeft u een zelfklevende tochtstrip nodig in de bouw? Hiermee kunt u bijvoorbeeld kozijnen van deuren en ramen afdichten tegen kou, tocht en andere invloeden van buitenaf.

  Uitgelichte producten

  Zelfklevende tochtstrip producten van EKI  Zelfklevende tochtstrip

  Zelfklevende tochtstrips kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. De meest bekende is het isoleren van kieren bij kozijnen, ramen en deuren. EKI levert diverse soorten tochtstrips die zowel met als zonder zelfklevende zijde gemaakt kunnen worden. Er zijn allerlei vormen zoals D-profiel, P-profiel, kroonband en rechthoekige vormen mogelijk in gewenste afmetingen. Wij maken de strips namelijk zelf op maat. Zelfklevende tochtstrips worden ook veel gebruikt in auto’s, caravans en huizen. In ons assortiment vindt u strips van EPDM sponsrubber, EPDM celrubber, polyetherschuim en andere mogelijke materialen. Twijfelt u welk materiaal het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op voor advies.


  Tochtstrip epdm sponsrubber

  EPDM sponsrubber tochtstrip zelfklevend

  Tochtstrip zelfklevend van EPDM sponsrubber (ook wel EPDM mosrubber genoemd) heeft een huid rondom het opencellige materiaal. Hierdoor wordt het zowel water- als luchtdicht en kan het goed buiten toegepast worden. Omdat het sponsrubber onder de gesloten huid wel een open celstructuur heeft, kan het gemakkelijk ingedrukt worden. Zelfklevende tochtstrips van EPDM sponsrubber zijn zowel verouderings- als weerbestendig en kunnen blootgesteld worden aan UV-straling, ozon en chemicaliën. Daarnaast kan het gebruikt worden om stof, gassen, lichte zuren en logen tegen te houden. Het is dankzij al deze eigenschappen een veel gekozen materiaal om een zelfklevende tochtstrip van te maken.


  Naast tocht kan het namelijk nog veel meer dingen tegenhouden, zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij afdichtingen tegen een hoge lucht- of waterdruk. EPDM sponsrubber tochtstrips kunnen als diverse zelfklevende profielen geleverd worden. EKI levert D-profielen, P-profielen, kroonband, rechthoekige en ronde profielen in zwart en wit. In deze vorm zijn ze zeer geschikt voor afdichtingen bij kozijnen, deuren, luiken, ramen, sleuven en andere uitsparingen.


  Tochtstrip epdm celrubber

  EPDM celrubber zelfklevende tochtstrip

  Zelfklevende tochtstrips van EPDM celrubber zijn eveneens goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals ozon en UV-straling. Daardoor wordt het vaak buiten toegepast, waar het een lange levensduur zal hebben. Daarnaast is het ook waterbestendig en -afstotend, omdat de meeste varianten een gesloten celstructuur hebben. Het materiaal is gemakkelijk in te drukken en zal daarna ook terugkeren naar de originele vorm, dankzij goede mechanische eigenschappen. Een EPDM celrubber zelfklevende tochtstrip kan gebruikt worden binnen een groot temperatuurbereik en is verkrijgbaar in allerlei verschillende hardheden en diktes.


  Bij EKI vindt u celrubber van diverse hardheden, van 10 tot 50 shore A en van 12 shore 00 tot 87 shore 00. De zachtste variant is volledig in te drukken, de hardere varianten zo’n 25%. De tochtstrips kunnen zowel zelfklevend als zonder lijmlaag geleverd worden in verschillende kleuren. Een tochtstrip zelfklevend is gemakkelijker te monteren. EPDM celrubber is zeer geschikt voor het realiseren van allerlei afdichtingen en is daardoor uitermate geschikt als tochtstrip. Er worden onder andere stalen en aluminium ramen, scheidingswanden, (staal)constructies en vouwwagens mee afgedicht.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.