Moos rubber

Moos rubber

Moos rubber (mosrubber, moosrubber, sponsrubber) is een zacht materiaal met een open celstructuur, waar een gesloten huid omheen zit. Het is waterdicht en heeft goede mechanische eigenschappen. Wij leveren moos rubber van EPDM, neopreen, silicone en NR.

Wat is moos rubber?

Moos rubber wordt ook wel moosrubber, mosrubber of sponsrubber genoemd. Het materiaal onderscheidt zich van celrubber doordat er een huid rondom het sponsachtige materiaal zit. Deze huid is ontstaan in het extrusieproces. Dit is een techniek waarbij een vervormbaar materiaal door een mal geperst wordt. Moos rubber is een materiaal met een open celstructuur die rondom een huid met een gesloten celstructuur heeft. Het wordt meestal geproduceerd in rollen of profielen. De profielen kunnen wij, al naar gelang het type, zowel ongelijmd als enkelzijdig zelfklevend leveren. Mosrubber heeft goede mechanische eigenschappen en zal na indrukken goed terugkeren naar de originele vorm. De huid zorgt ervoor dat water niet in de open celstructuur eronder kan geraken. Wij leveren moosrubber in de kleuren zwart, wit of grijs.

EPDM mosrubber

De meest voorkomende grondstof voor moos rubber is EPDM. Het wordt vaak gebruikt bij luchtafdichtingen waarbij een hogere luchtdruk voorkomt en bij afdichtingen die veel in contact komen met water. Dankzij de grondstof EPDM heeft het materiaal een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid. We leveren EPDM mosrubber in verschillende profielen, zoals ronde of rechthoekige profielen, D-profiel, kroonband en P-profiel. Deze profielen worden vaak gebruikt als tochtprofiel of afdichtstrip bij kozijnen, deuren, luiken of andere uitsparingen.

EPDM mosrubber
Neopreen moos rubber

Neopreen moos rubber

Neopreen mosrubber heeft erg goede vlamdovende eigenschappen en heeft een betere oliebestendigheid dan de andere moos rubber varianten. Daarnaast is het slijtvast, goed bestand tegen invloeden van het weer en heeft het goede mechanische eigenschappen. Een andere belangrijke eigenschap is de (zee)waterbestendigheid. Wij verwerken dit materiaal tot ronde profielen (rondsnoer) en rechthoekige profielen, die we zowel ongelijmd als zelfklevend (in het geval van een rechthoekig profiel) kunnen leveren. Neopreen moos rubber wordt vaak gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart, de metaalindustrie, offshore of in de elektro-industrie.

NR mosrubber

Tot slot het mosrubber dat van natuurrubber (NR) gemaakt is. Dit moos rubber heeft de beste mechanische eigenschappen, waardoor het ook na veelvuldig indrukken nog terug zal keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het materiaal is erg slijtvast, maar is niet waterdicht zoals de andere varianten. De toepassingen hebben dan ook voornamelijk te maken met de mechanische eigenschappen of om trillingen op te vangen. Wij leveren NR moosrubber in de kleuren blauw, grijs en zwart en in platen of rollen van verschillende hardheden en afmetingen.

NR moos rubber
Silicone moosrubber

Silicone moosrubber

Silicone moosrubber heeft een hele goede temperatuurbestendigheid, waardoor het gebruikt kan worden bij temperaturen tot wel 200-230°C. Het is daarnaast goed bestand tegen invloeden van buitenaf, waterdicht en is goed verouderingsbestendig. Een aantal soorten is geschikt voor contact met voedsel volgens de FDA norm. Silicone moos rubber wordt vaak gebruikt voor veeleisende afdichtingen van bijvoorbeeld deuren, luiken, ovens en verwarmingsketels. Wij kunnen het mosrubber leveren in ronde, halfronde en rechthoekige profielen, standaard in de kleur ivoorwit.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier