Schuimtape EKI

  Schuimtape

  Schuimtape bieden wij als een dubbelzijdig zelfklevende variant (dubbelzijdig foamtape) of als enkelzijdig zelfklevende schuimband. Het tape wordt meestal gemaakt van PE schuim, maar enkelzijdig schuimtape kunnen wij ook bijvoorbeeld van PVC schuim of polyetherschuim maken.

  Uitgelichte producten

  Schuimtape producten van EKI

  Enkelzijdig schuimtape

  Naast de dubbelzijdige variant, kunnen wij ook stroken, bandjes of rollen met schuim leveren dat aan één zijde zelfklevend is. Dit wordt dan ook wel enkelzijdig schuimtape genoemd. Ook voor deze variant wordt meestal PE schuim gebruikt, maar PVC schuim of polyetherschuim kan ook gebruikt worden. PE heeft een gesloten celstructuur, waardoor het wat harder is en waterbestendig is. Daarom wordt dit materiaal veel gekozen als foamtape. Veelvoorkomende toepassingen van PE schuimtape zijn als glasband, afdichtingsband bij voegen met weinig voegverloop of als gesloten rugvulling voor kitten. De PVC variant wordt ook veelal gebruikt als afdichtingsband of als tochtstrip. Een polyetherschuim variant zou bijvoorbeeld gebruikt worden als tochtband voor eenvoudige afdichtingen met een groot voegverloop. Binnen ons assortiment schuimtape zijn veel diktes en afmetingen mogelijk. Gebruik onze productconfigurator om een veelvoorkomende maat te bestellen of vraag een offerte aan voor een maatwerk product bij speciale afmetingen.

  PE schuimtape
  Dubbelzijdig schuimtape

  Dubbelzijdig schuimtape

  Dubbelzijdig schuimtape wordt ook wel dubbelzijdig foamtape genoemd. Het bestaat uit een strook schuim die aan beide kanten bedekt is met een laagje tape. Meestal wordt voor het schuim PE schuim gebruikt, maar ook PVC schuim komt regelmatig voor. Dankzij de schuimlaag is schuimtape dikker dan traditionele soorten dubbelzijdig tape, waardoor het flexibeler is en zich gemakkelijker aanpast aan ruwe of oneffen oppervlaktestructuren. Een ander voordeel van de schuimlaag is dat het schokabsorptie biedt, maar ook isolatie en compensatie voor ontwerptoleranties. Dubbelzijdig foamtape zorgt ervoor dat er een betere drukverdeling ontstaat op de materialen waar het op geplakt wordt. Dubbelzijdig schuimtape in ons assortiment kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Veelvoorkomende toepassingen van het materiaal zijn het monteren van elementen waarbij demping gewenst is of als afstandhouder. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het ophangen van spiegels, borden en emblemen. Andere toepassingen zijn het monteren van diverse elementen op glas, stellingen of panelen en het plakken van plinten, kabelgoten, raamprofielen en sierlijsten. In ons assortiment vindt u wit en zwart dubbelzijdig schuimtape.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.