Foamtape EKI

  Foamtape

  Foamtape bieden wij als een dubbelzijdig zelfklevende variant (dubbelzijdig foamtape) of als enkelzijdig zelfklevende schuimband. Tape wordt meestal gemaakt van PE schuim, maar enkelzijdig foamtape kunnen wij ook bijvoorbeeld van PVC schuim of polyetherschuim maken.

  Uitgelichte producten

  Foamtape producten van EKI


  Dubbelzijdig foamtape

  Dubbelzijdig foamtape

  Dubbelzijdig foamtape wordt ook wel dubbelzijdig schuimtape genoemd. Het wordt gemaakt door een strook schuim aan beide zijden met een laagje tape te bedekken. Hiervoor wordt meestal PE schuim gebruikt, maar bijvoorbeeld ook PVC schuim kan hiervoor gebruikt worden. Door het toevoegen van de schuimlaag is foamtape dikker dan traditioneel dubbelzijdig tape. Hierdoor is het flexibeler en kan het zich gemakkelijker aanpassen aan oneffen of ruwe oppervlaktestructuren. Het biedt daarnaast schokabsorptie, isolatie en compensatie voor ontwerptoleranties. Als er gebruik wordt gemaakt van dubbelzijdig foamtape, ontstaat er een betere drukverdeling op de materialen waar het op geplakt wordt. Schuimtape in ons assortiment wordt van PE schuim gemaakt, waardoor de schuimlaag waterbestendig is en het zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kan worden. Het materiaal wordt vaak toegepast bij het monteren van elementen waarbij demping gewenst is of als afstandhouder. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij het ophangen van spiegels, emblemen of borden. Maar ook bij het monteren van bepaalde elementen op glas, panelen of stellingen en bij het plakken van kabelgoten, plinten, sierlijsten en raamprofielen wordt het dubbelzijdig foamtape vaak gebruikt. Wij bieden zowel zwart als wit tape aan.


  PE foamtape

  Enkelzijdig foamtape

  Wij kunnen niet alleen foamtape leveren dat aan beide zijden zelfklevend is. Onze soorten schuim kunnen wij namelijk verwerken tot bandjes, stroken en rollen die we aan één zijde zelfklevend kunnen maken. Het wordt dan ook wel schuimtape genoemd. Hiervoor wordt eveneens meestal PE schuim gebruikt, maar ook PVC schuim en polyetherschuim kunnen hiervoor gebruikt worden. De PE variant heeft een gesloten celstructuur, waardoor deze waterbestendig is en wat harder is. Dit is daarom een veel gekozen materiaal als foamtape. Het wordt vaak gebruikt als afdichtingsband bij voegen met weinig voegverloop, als glasband of als gesloten rugvulling voor kitten. Als voor een variant van PVC schuim gekozen wordt, wordt deze veelal gebruikt als tochtstrip of afdichtingsband. Kiest u voor een schuimtape van polyetherschuim? Deze kunnen bijvoorbeeld toegepast worden als tochtband voor eenvoudige afdichtingen die een groot voegverloop hebben. Omdat wij onze producten zelf op maat maken zijn er veel verschillende diktes en afmetingen mogelijk. In onze productconfigurator kunt u veel voorkomende maten direct bestellen. Zoekt u een andere maat? Vraag dan een offerte aan.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.