Zwelband

Zwelband

Zwelband is een samengeperste schuimband die uitzet als deze afgerold wordt. Dit materiaal is zeer geschikt om voegen en naden af te dichten tegen invloeden van buitenaf, zoals kou, warmte en regen.

Eigenschappen van zwelband

Zwelband is een samengeperste schuimband die uit zal zetten als hij uitgerold wordt. De band, ook wel compressieband genoemd, wordt gemaakt van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim. De impregnering is gemaakt van een synthetische coating. Het uitzetten van de zwelband zal in normale omstandigheden na ongeveer een half uur plaatsvinden. Dit materiaal heeft een open celstructuur en kan bescherming bieden tegen tocht, stof, geluid, warmte en kou. Daarnaast is het ook nog slagregendicht vanaf 50% indrukken van het materiaal. Omdat de band tevens vlamdovend is, zal het niet snel brand veroorzaken. De verouderingsbestendigheid van het materiaal, de bestendigheid tegen UV-straling en de blijvende elasticiteit zorgen ervoor dat het materiaal een lange levensduur heeft. Een ander voordeel van zwelband is dat het schoner is en beter afdicht dan bijvoorbeeld PUR schuim. De zelfklevende zijde die op het materiaal aanwezig is, zorgt ervoor dat het gemakkelijk aan te brengen is.

Toepassingen van zwelband

Omdat zwelband zichzelf uitzet na uitgerold te zijn, is het zeer geschikt om voegen op te vullen. De open celstructuur zorgt ervoor dat dit ook voegen kunnen zijn die sterk verlopend zijn. Een veelvoorkomende toepassing van de compressieband is bij restauraties of renovaties. Hier kan het materiaal bestaande voegen afdichten. Na maximaal één dag zal de bestaande voeg of naad volledig gevuld en afgedicht zijn tegen invloeden van binnenuit of buitenaf. Zwelband wordt gebruikt als voegband voor muurplaten, dak- en gevelelementen, metselwerk met kozijnen en sponningen, beglazing, dilatatievoegen en metalen profielen. Het materiaal kan gebruikt worden om luchtdichte aansluitingen te maken. Als je de compriband namelijk aanbrengt op een aansluiting (van bijvoorbeeld een ventilator) kan deze gemakkelijk in een buis of gat geplaatst worden. Na het uitzetten van de band, ontstaat er een luchtdichte aansluiting. De toepassingen van dit materiaal kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Zwelband zwart EKI
Zwelband grijs EKI

Verschillende soorten zwelband

EKI levert verschillende soorten zwelband, namelijk een standaard variant, een variant met KOMO-keurmerk en een extra zwaar geïmpregneerde variant. Deze zijn leverbaar in de kleuren zwart en grijs met één zelfklevende laag. Wij kunnen de rollen in allerlei maten leveren, de breedtes die u wenst zijn vrijwel altijd mogelijk. Als u meer informatie nodig heeft over welk type compressieband u moet kiezen voor uw gewenste toepassing, neem dan contact met ons op. Onze deskundige klantenservice staat voor u klaar om u te helpen bij dit soort vragen.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

De Biezen 16541 BN NijmegenNederland

Map/Routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier