Glasband

Glasband

Heeft u een glasband nodig? Deze zijn gemaakt van PE schuim en geschikt om bijvoorbeeld ruiten, lichtkoepels, spiegels en deuren af te dichten. Wij hebben ook een speciaal soort beglazingsband, namelijk brandwerend band.

Glasband

Glasband is een schuimband die veelal gebruikt wordt voor afdichtingen waarbij contact is met glas. Glasband wordt dus bijvoorbeeld gebruikt bij het monteren van ruiten. Dit kunnen ramen zijn, maar ook lichtkoepels en andere glazen objecten. We leveren de beglazingsbanden in de kleuren wit, grijs en zwart. Wij kunnen het in zeer veel verschillende diktes en breedtes produceren. Het materiaal kent veel toepassingen, waarvan afdichtingsband de meest voorkomende is. Het PE schuim waarvan de glasband gemaakt wordt, heeft een gesloten celstructuur. Wij kunnen de band leveren zonder zelfklevende zijde, met één zelfklevende zijde, met silicone afdekpapier, met directe belijming (zonder afdekpapier) en dubbelzijdig zelfklevend. De variant zonder afdekpapier laat zich zeer gemakkelijk aanbrengen op de kozijnsponningen en op de glaslatten. Door het gebruik van deze PE beglazingsband voorkomt u dat het glas in direct contact komt te staan met de kozijnsponning en de houten glaslatten. Als u dit niet doet, dan is er kans dat de ruit breekt. De band is tevens belangrijk bij de drukverdeling van de ruit op de oppervlakte van het kozijn. Een voorbeeld van druk die op de ruiten komen te staan is door windbelasting. Als de glasband op de juiste manier aangebracht wordt, dan wordt deze druk gelijkmatig over het gehele kozijnoppervlak verdeelt. Hierdoor verkleint de kans op ruitbreuk aanzienlijk.

EKI 1300 PE schuim glasband
PE schuim glasband

PE schuim als glasband

PE schuim is waterdicht, heeft een goede bestendigheid tegen chemicaliën en is weersbestendig. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen, wat betekent dat het na indrukken goed terug zal keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk is in onderhoud en 100% recyclebaar is. Het is geschikt om duurzame afdichtingen tegen water, tocht, warmte en geluid te realiseren. Omdat het geschikt is voor isolatie tegen warmte en kou, is het te gebruiken als isolatietape, montagetape of glasband bij kozijn-, deur- en glasafdichting. Het is tevens te gebruiken bij het afdichten van spiegels en lichtkoepels. Dit zijn de redenen dat PE foam gebruikt wordt als glasband. EKI 1300 en EKI 1305 zijn typen PE schuim die uitermate geschikt zijn bij gebruik waar het in contact komt met polycarbonaat of plexiglas. Hierdoor zijn deze twee de meest gebruikte als glasband bij het afdichten van lichtkoepels. Als het om "normale" ruiten gaat, zijn alle andere soorten polyethyleenschuim ook geschikt.

 

Brandwerende glasband

Brandwerend band is een speciaal soort glasband dat gebruikt wordt om brandwerende afdichtingen bij kozijnen van ramen en deuren te realiseren in openbare ruimten. U kunt hierbij denken aan hotels, flats ziekenhuizen, laboratoria en andere ruimten waar de kans op brand groter is. De glasband wordt aangebracht aan de binnenkant van het kozijn of in de deursponning. Op deze wijze worden vervolgens brandwerende ramen en branddeuren afgedicht. Maar ook voegen, plafonds en (scheidings)wanden kunnen met een brandwerende beglazingsband afgedicht worden. Deze brandveilige deuren kunnen van allerlei materialen zoals hout, aluminium en staal gemaakt zijn. Het wordt voornamelijk gebruikt bij het zetten van glas, maar het kan ook andere brandvertragende systemen toegepast worden. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld als oplegmateriaal ter isolering in ovenbouw, en in de klimaat- en verwarmingsindustrie. Dit komt door zijn brandwerende eigenschappen en hoge temperatuurbestendigheid.

Brandwerende glasband
Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier