Foam kopen EKI

  Foam kopen

  Foam kopen zoals PE foam, PU foam, EVA foam of PVC foam? In ons assortiment vindt u schuim van diverse grondstoffen en hardheden, op maat gemaakt. Wij snijden uit de foam blokken en schuimrubber rollen diverse vormen, die wij ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend kunnen leveren.

  Uitgelichte producten

  Foam producten van EKI  Wat is foam?

  Foam, ook wel schuim, schuimrubber of schuimplastic genoemd, is een erg breed inzetbaar materiaal dat voor veel toepassingen gebruikt kan worden. Dit gaat van simpele toepassingen als verpakkingsschuim tot aan ingewikkelde technische afdichtingen. Foam kopen kan in diverse hardheden en soorten, van heel makkelijk in te drukken tot heel moeilijk in te drukken. In de volksmond wordt met foam vaak het zachtere schuim aangeduid, bijvoorbeeld PU foam. Maar er bestaan ook hardere soorten die moeilijker in te drukken zijn, zoals PE foam, PVC foam en EVA foam. De toepassingen van de materialen zijn meestal in de bouw of industrie. Zo worden er bijvoorbeeld andere materialen mee verpakt, worden er afdichtingen mee gemaakt, kan het schokken absorberen of bescherming bieden tegen stof, lucht of water. Al naar gelang de gekozen grondstof, zal het materiaal zijn eigen eigenschappen en toepassingen hebben. Bij EKI verwerken wij het materiaal vanuit zowel foamblokken als rollen naar andere vormen, waarbij wij de producten ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend kunnen leveren.

  PE foam kopen

  PE foam, ook wel polyethyleenschuim of PE schuim genoemd, is een lichtgewicht materiaal met een gesloten celstructuur. Daardoor is het waterdicht en zeer breed inzetbaar. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als warmte- of koude-isolatie, geluidsisolatie, verpakkingsschuim, glasband of gesloten rugvulling. Maar het is ook het materiaal waarvan wij ons dubbelzijdig foamtape maken. PE foam is weerbestendig, bestand tegen chemicaliën en biedt goede schokdemping. De hardheid van het materiaal is te vergelijken met dat van een hard matras, bijvoorbeeld 25 kg/m3 en hoger.

  PE foam kopen
  PU foam kopen

  PU foam kopen

  PU foam, ook wel polyetherschuim of PU schuim genoemd, is een zacht en flexibel materiaal. Het heeft een open celstructuur, waardoor het gemakkelijk in te drukken is. Het materiaal heeft erg goede mechanische eigenschappen en zal dus goed terugkeren naar de oorspronkelijke vorm. PU foam wordt veel gebruikt voor comfort toepassingen, bijvoorbeeld voor matrassen en meubilair. Daarnaast is het echter ook te gebruiken als geluidsisolatie, rugvulling voor kitten, tochtband of verpakkingsschuim. Wij raden aan om polyetherschuim enkel binnen toe te passen.

  EVA foam kopen

  EVA foam, ook wel EVA schuim genoemd, is zacht, flexibel, elastisch en licht van gewicht. Daarnaast heeft het een goede UV- en ozonbestendigheid, is het waterdicht en slijtvast. EVA schuim heeft hele goede mechanische en anti-slip eigenschappen en is erg duurzaam. De voornaamste toepassing van het materiaal is als schokdemping. Maar het kan ook gebruikt worden als kozijn-, deur- en glasafdichting in de bouw. Tot slot wordt EVA foam voor diverse consumenten toepassingen gebruikt, zoals voor kinderzitjes, schoenzolen en in speelgoed.

  EVA foam kopen
  PVC foam


  PVC foam kopen

  Het bijzondere aan PVC foam, ook wel PVC schuim, is dat het een semi-gesloten celstructuur heeft. Dit houdt in dat het een gesloten celstructuur krijgt als het een bepaald percentage ingedrukt wordt. Het is afhankelijk van het gekozen product hoeveel procent dit is. PVC schuim wordt vaak gebruikt als afdichtingsband voor voegen met een onregelmatig oppervlak of voegverloop. Het is geschikt om kou, vuil en stof buiten te houden, bijvoorbeeld bij metselwerk. Daarnaast heeft het een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid en is het erg duurzaam. PVC foam snijden wij vanuit rollen naar bandjes en vormen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.