Rubber platen EKI

  Rubber platen

  Rubber platen kunnen gemaakt worden van diverse grondstoffen, die elk met hun eigenschappen voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is als oplegrubber. Er zijn allerlei afmetingen en afnames mogelijk, ook zelfklevend.

  Uitgelichte producten

  Rubber platen van EKI  Rubber platen

  In ons assortiment vindt u rubber platen die van diverse soorten rubber gemaakt worden. Plaatrubber kan gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als oplegrubber, om rubber matten van te maken, onder vloeren, als dakbedekking, als isolatie en om schokken te absorberen. Rubberplaten kunnen wij leveren in de kleuren zwart en wit, ongelijmd of met één of twee zelfklevende zijden. Heeft u extra sterke platen nodig? Dan raden wij een rubber plaat met één of twee inlages aan.

  SBR rubber platen

  SBR rubberplaat is erg breed toepasbaar, omdat het gemaakt is van de meest voorkomende grondstof van rubber. De hardheid van het materiaal varieert tussen de 40 tot 95 Shore A. Het is flexibel, veerkrachtig en gemakkelijk te verwerken. Dankzij de goede mechanische eigenschappen is het zeer geschikt als schokabsorptie. SBR plaatrubber wordt voornamelijk binnen toegepast, bijvoorbeeld om lekkages of doorstroom van lucht te voorkomen, als oplegrubber, isolatie of om rubber matten van te maken.

  SBR rubber platen
  EPDM rubberplaten

  EPDM rubberplaat

  EPDM rubber platen hebben een goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon en kunnen binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden. Daardoor zijn de toepassingen van dit materiaal voornamelijk buiten, bijvoorbeeld in de wegenbouw. De hardere varianten EPDM plaatrubber worden ook toegepast als oplegrubber bij zware opleggingen die een goede drukverdeling vereisen. Het wordt ook gebruikt voor afdichtingen, als schokdemping en als isolatie.

  Neopreen rubberplaten

  Rubberplaten van neopreen zijn zeer breed inzetbaar, omdat neopreen de eigenschappen van diverse andere rubbers combineert. Net als EPDM heeft het een goede UV- en ozonbestendigheid en net vanuit NBR neemt het een redelijke oliebestendigheid mee. Het is tevens slijtvast en heeft goede mechanische eigenschappen. De bijzondere eigenschappen van neopreen rubber platen zijn daarnaast de vlamdovendheid en bestendigheid tegen (zee)water. Daardoor wordt het materiaal veel toegepast in de scheepvaart en in openbare ruimtes.

  Neopreen rubberplaat
  NBR rubber plaat

  NBR rubber platen

  NBR rubber plaat wordt voornamelijk gebruikt bij toepassingen waarbij het veel in contact komt met olie, omdat NBR een zeer goede bestendigheid heeft tegen oliën en vetten. Daarnaast heeft het een groot temperatuurbereik en hoge breukweerstand. Rubber platen van NBR worden veel toegepast in garages of werkplaatsen, bij de constructie van olieplatformen en in de petrochemische industrie.

  Siliconen rubber plaat

  Een siliconen rubber plaat is de beste keuze als u een materiaal zoekt dat bestand is tegen extreem hoge temperaturen of als hypoallergene eigenschappen belangrijk zijn. Als enige materiaal dat hier genoemd wordt, kunnen deze rubberplaten geleverd worden in andere kleuren naast wit en zwart. Silicone wordt veel gebruikt in de medische en farmaceutische sector en in de voedselindustrie, dankzij de hypoallergene eigenschappen. Bepaalde soorten silicone plaatrubber kunnen ook gebruikt bij toepassingen waar het in aanraking komt met drinkwater.

  Siliconen rubber plaat
  Butyl plaatrubber

  Butyl plaatrubber

  Tot slot de rubberplaten van butyl rubber. Deze hebben een hoge mate van gasdichtheid en flexibiliteit en zijn in staat om objecten luchtdicht af te sluiten. Het is goed bestand tegen invloeden van buitenaf en tegen chemicaliën. Butyl is zeer breed inzetbaar. In als plaatrubber wordt het onder andere gebruikt voor dakbedekkingen en diverse luchtdichte afdichtingen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.