Rubber blokken

Rubber blokken

Rubber blokken kunnen gemaakt worden van diverse grondstoffen, die elk met hun eigenschappen voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is als afstandhouder of oplegrubber. Er zijn allerlei afmetingen en afnames mogelijk, ook zelfklevend.

Rubber blokken

In ons assortiment vindt u zowel grote rubber blokken als kleine rubber blokjes die van verschillende soorten rubber gemaakt kunnen worden. Omdat wij de vormen zelf op maat snijden op onze machines, zijn veel afmetingen, diktes en afnames mogelijk. De blokken zijn voornamelijk in zwart en wit leverbaar, zowel ongelijmd als enkel- of dubbelzijdig zelfklevend. U kunt de rubber blokjes voor diverse toepassingen gebruiken. Het wordt vaak gebruikt als oplegrubber of afstandhouder, waarbij het schokken en/of trillingen absorbeert. Al naar gelang de gekozen grondstof is het voor veel verschillende toepassingen geschikt, zowel binnen- als buitenshuis.

SBR rubber blokken

Omdat SBR de meest gebruikte grondstof van rubber is, zijn SBR rubber blokken zeer breed toepasbaar. In ons assortiment vindt u blokjes met een hardheid van 70 Shore A. Het materiaal is flexibel, veerkrachtig en gemakkelijk te verwerken. Omdat het goede mechanische eigenschappen heeft, is het zeer geschikt als schokabsorptie. De toepassingen van SBR rubber blokjes bevinden zich voornamelijk binnen. Voorbeelden hiervan zijn als oplegrubber, afstandhouder, afdichtingsmateriaal of bij isolatie toepassingen.

Witte rubber blokken SBR
EPDM rubber blokjes

EPDM rubber blokjes

Wanneer rubber blokjes van EPDM gemaakt worden, hebben zij een goede bestendigheid tegen invloeden van UV-straling, ozon en het weer. Ze kunnen binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden. Daardoor worden deze blokken vaak buiten gebruikt. Hoe hoger de hardheid van het materiaal, hoe meer druk zij aankunnen. De varianten met hogere Shore A worden bijvoorbeeld gebruikt bij zware opleggingen die een goede drukverdeling vereisen. Daarnaast worden EPDM rubber blokken gebruikt als schokdemping, afstandhouder, bij afdichtingen en als isolatiemateriaal.

Neopreen rubberblokken

Wanneer u kiest voor rubberblokken van neopreen, dan zijn deze zeer breed inzetbaar. Qua eigenschappen combineert dit rubber namelijk eigenschappen van diverse andere rubbers. Het heeft een goede UV- en ozonbestendigheid en een redelijke oliebestendigheid. Daarnaast is het (zee)waterbestendig en is het vlamdovend. Daardoor kunnen neopreen rubber blokjes zowel binnen als buiten toegepast worden, bijvoorbeeld in de scheepvaart en in openbare ruimtes. Tot slot is het slijtvast en heeft het goede mechanische eigenschappen.

Neopreen rubberblokken
NBR rubberblokjes

NBR rubberblokjes

Rubberblokjes van NBR hebben een zeer goede oliebestendigheid. Daarom zijn deze erg geschikt om te gebruiken bij toepassingen waarbij het veel in contact komt met olie. Daarnaast kan het gebruikt worden binnen een groot temperatuurbereik en heeft het een hoge breukweerstand. Veel voorkomende toepassingen van NBR rubber blokken zijn in werkplaatsen, garages, op olieplatforms en in de petrochemische industrie.

Butyl rubber blokken

In ons assortiment vindt u ook rubber blokken van butyl rubber. Deze zijn zeer flexibel, zijn gasdicht en kunnen objecten luchtdicht afsluiten. Daarnaast is het materiaal goed bestand tegen chemicaliën en invloeden van buitenaf. Het is een zeer breed inzetbaar materiaal, dat vaak toegepast wordt bij luchtdicht bouwen. Van het butyl rubber kunnen wij ook rubber blokjes op maat maken.

Butyl rubber blokken
Silicone rubber blokjes

Silicone rubber blokjes

Bent u op zoek naar rubberblokken die bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen of waarbij hypoallergene eigenschappen belangrijk zijn? Dan bent u op zoek naar rubber blokjes van silicone rubber. Dit rubber wordt veel gebruikt in de medische en farmaceutische sector en in de voedselindustrie. Dit komt door de hypoallergene eigenschappen van het materiaal. Een aantal soorten silicone rubber blokjes kunnen ook gebruikt worden bij toepassingen waar het in aanraking komt met drinkwater.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier