Anti-dreunplaat en ontdreuningsmateriaal

Anti-dreunplaat

Heeft u een anti-dreunplaat nodig om geluid te isoleren of trillingen en schokken te absorberen? Neem contact met ons op voor meer informatie over ons huidige assortiment ontdreuningsmateriaal.

Anti-dreunplaat

Anti-dreunplaten zijn geschikt als ontdreuningsmateriaal om schokken, trillingen en geluid te absorberen in o.a. voertuigen, luchtkanalen, machines, stalen deuren, regendorpels en gevelbeplating. De meest bekende toepassing ervan is in auto's. Anti-dreunplaat is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals platen, stroken en pakkingen. Het materiaal is bestand tegen water, waardoor het ook gebruikt kan worden bij geluidsisolering van vallende regendruppels. Ontdreuningsplaat wordt door ons gesneden naar strips en stroken van de juiste breedte. De ontdreuning wordt vervolgens verkregen door het juiste percentage van het oppervlakte te bekleden met het materiaal.

Anti-dreunplaat van schuim

Schuim is een materiaal dat erg breed inzetbaar is en gebruikt kan worden voor veel verschillende toepassingen. Dit kan gaan van toepassingen als verpakkingsschuim tot aan ingewikkelde technische afdichtingen. Daarom is schuim verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en hardheden. De zachte soorten zijn gemakkelijker in te drukken dan de harde. Bepaalde soorten schuim zijn geschikt om geluid te absorberen en bepaalde soorten zijn geschikt om schokken te absorberen. Deze typen schuim zijn geschikt als anti-dreunplaat. Als geluidsisolatie worden voornamelijk de zachte soorten schuim gebruikt, zoals polyetherschuim en melamine schuim. Om schokken te absorberen worden weer vaker de hardere soorten schuim gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan PE schuim, PVC schuim en EVA schuim.

Anti-dreunplaat schuim

 

Ontdreuningsplaat rubber

Ontdreuningsplaten van rubber

Er zijn twee soorten rubber op de wereld: synthetisch rubber en natuurrubber. Synthetisch rubber wordt gemaakt door de mens in een proces waarbij polymerisatie vereist is. Natuurrubber wordt gemaakt uit een emulsie van het sap (latex) van rubberbomen. Er zijn verschillende hardheden binnen dit materiaal, de meest voorkomende zijn 60 Shore A, 65 Shore A of 70 Shore A. Alle soorten rubber die wij verkopen zijn in principe geschikt om schokken en trillingen te absorberen en kunnen dus gebruikt worden als anti-dreunplaat. Deze kunnen ook geschikt zijn als oplegrubber. Dit is een speciaal type volrubber dat gebruikt wordt bij zware opleggingen waarin een goede drukverdeling nodig is. Hierbij kan gedacht worden aan aan staalconstructies onder betonnen vloeren of onder glasplaten.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

De Biezen 16541 BN NijmegenNederland

Map/Routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier