EPDM Celrubber

EPDM celrubber is goed bestand tegen UV-straling en ozon, heeft een lange levensduur en is waterbestendig. Het materiaal heeft zowel gesloten als semi-gesloten varianten. Het wordt veel gebruikt als tochtstrip en afdichtingsband omdat het bestand is tegen veel invloeden van buitenaf.

EPDM celrubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-20 van 20

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 464 EPDM celrubber zwart
  EKI 464 EPDM celrubber zwart
  • 40 shore 00
  • gesloten, fijncellig
  • low fogging

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 2. EKI 401 EPDM celrubber zwart
  EKI 401 EPDM celrubber zwart
  • 40 shore 00
  • gesloten, fijncellig
  • contact koper en zilver

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 3. EKI 419 EPDM celrubber zwart
  EKI 419 EPDM celrubber zwart
  • 40 shore 00
  • gesloten, fijncellig
  • meest verkocht voor buiten

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-20 van 20

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van EPDM celrubber

Het is een erg weersbestendige grondstof, waardoor dit celrubber goed bestand is tegen UV-straling en ozon. Door deze eigenschappen is het een materiaal met een lange levensduur bij gebruik buitenshuis. Naast UV en ozon is het meestal ook nog eens goed bestand tegen water en andere vloeistoffen. Bij aanraking hiermee zal het materiaal niet gaan vlekken of sneller verouderen. Dit komt doordat de meeste hardheden van EPDM celrubber gesloten cellen hebben. Enkele hele zachte varianten hebben semi-gesloten cellen. Verder heeft het goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het materiaal na indrukken terug zal keren naar zijn originele vorm. Het is dus een erg zacht en indrukbaar materiaal. EPDM is niet vlamdovend, dus als u op zoek bent naar een celrubber met vlamdovend eigenschappen, dan raden wij neopreen celrubber aan. Ondanks dat het niet vlamdovend is, is het wel geschikt voor gebruik binnen een breed temperatuurbereik (circa -40°C tot +120°C). Celrubber EPDM is verkrijgbaar in erg veel verschillende hardheden en diktes, van heel zacht tot 50 shore A. De hele zachte variant is volledig samendrukbaar, de hardere varianten tot zo’n 25%. EKI levert EPDM celrubber zelfklevend, maar ook zonder lijmlaag, in de kleuren zwart, grijs en wit. Celrubber zelfklevend is gemakkelijk te monteren.

 

EPDM celrubber toepassingen

Door zijn weersbestendige en waterafstotende eigenschappen wordt dit materiaal veel gebruikt als tochtband en tochtstrip om kieren af te dichten. Het is uitermate geschikt om objecten en ruimtes af te dichten tegen invloeden van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn stalen en aluminium ramen, scheidingswanden, in de elektro-industrie en als geluiddempend materiaal in bijvoorbeeld vliegtuigen of carrosserieën. Daarnaast is het geschikt als afdichtingsband voor vouwwagens en wordt het vaak toegepast in (staal)constructies.

 

EPDM celrubber waar te koop?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals EPDM celrubber zelfklevend, tochtband, EPDM celrubberband, zelfklevende tochtstrip en tochtprofiel van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit EPDM celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier