Rubber band EKI

  Rubber band

  Bent u op zoek naar rubber band? Wij leveren diverse soorten rubber bandjes van verschillende grondstoffen, zoals SBR, EPDM, neopreen, NBR, silicone en butyl. Deze zijn ook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leverbaar.

  Uitgelichte producten

  Rubber band producten van EKI


  Rubber band

  Waar kunt u een rubber band voor gebruiken?

  Met een rubber band bedoelen wij een lange strook rubber, oftewel een bandje. Deze wordt opgerold geleverd en meestal voorzien van één of twee zelfklevende zijden. De rubber banden kunnen voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden, afhankelijk van het gekozen materiaal. Voor een bandje wordt vaak een flexibele rubbersoort gebruikt, die al naar gelang de gewenste toepassing gemakkelijk of minder gemakkelijk in te drukken is. Rubber banden worden voornamelijk gebruikt als afdichtingsband om afdichtingen te realiseren, bijvoorbeeld tegen lucht, kou, stof of water. Al naar gelang de afdichting die gerealiseerd dient te worden, zal het juiste materiaal gekozen moeten worden. Deze afdichtingen kunnen op veel verschillende locaties voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn in voer- en vaartuigen, bij kozijnen van ramen en deuren, bij machines en apparaten, bij voegen of kieren en vaak in de bouw, bijvoorbeeld bij luchtdicht bouwen. Daarnaast kunnen er trillingen mee opgevangen worden en zijn er nog talloze andere toepassingen mogelijk. Een zelfklevende rubber band is gemakkelijk te monteren zonder dat er extra bevestigingsmaterialen voor nodig zijn. Twijfelt u of rubber banden geschikt zijn voor uw toepassing? Neem dan contact op met ons team, zij voorzien u graag van advies.


  Celrubber band

  Waar wordt een rubber band van gemaakt?

  Een rubber band kan van allerlei verschillende materialen gemaakt worden, afhankelijk van de toepassing waar het voor gebruikt zal worden. In het assortiment van EKI vindt u onder andere bandjes van het flexibele celrubber en het iets hardere volrubber. Het celrubber is vaak iets zachter en gemakkelijker in te drukken. In ons assortiment vindt u SBR, EPDM, neopreen, NBR, silicone en butyl rubber, maar ook EPDM, neopreen en NBR celrubber. SBR is een veel gekozen grondstof, omdat het gemakkelijk te verwerken en flexibel is. Rubber banden van EPDM worden veel gekozen als ze een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid behoeven. Neopreen heeft goede vlamdovende eigenschappen en heeft daarnaast een goede (zee)waterbestendigheid en redelijke oliebestendigheid. Voor de NBR variant kiest men als een uitstekende oliebestendigheid nodig is en de rubber banden (vrijwel) constant in contact met olie gebruikt worden. Silicone rubber kan gebruikt worden bij hoge temperaturen of in situaties waar het in contact komt met voedsel of drinkwater. Een butyl rubber band is gasdicht en goed in staat om objecten luchtdicht af te sluiten. Alle genoemde materialen kunnen wij op maat in gewenste afnames leveren, met of zonder zelfklevende zijden. Er zijn diverse kleuren en afmetingen mogelijk.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.