Kokomoband

Kokomoband

Kokomoband is een samengeperste schuimband (compressieband) van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim die uitzet als deze afgerold wordt. Zeer geschikt om voegen en naden af te dichten tegen invloeden van buitenaf, zoals regen, kou en warmte.

Wat is kokomoband en waar wordt het van gemaakt?

Kokomoband, ook wel compressieband, compriband of uitzetband genoemd, is een samengeperste schuimband. De band wordt gemaakt van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim. De bijzondere eigenschap van deze schuimband is dat het na ongeveer een half uur na het uitrollen ervan zal gaan uitzetten. Na maximaal één dag zal de kokomoband volledig uitgezet zijn binnen de ruimte die hiervoor beschikbaar is. Deze ruimte is vervolgens volledig opgevuld en afgedicht. Het materiaal heeft een open celstructuur, waardoor het gemakkelijk in te drukken is en in staat is om sterk verlopende voegen af te dichten. Omdat het schuim vlamdovend is, zal het niet snel brand veroorzaken. Daarnaast is het geïmpregneerde polyurethaanschuim zeer verouderingsbestendig, blijvend elastisch en heeft het een lange levensduur. De band kan bescherming bieden tegen kou, warmte, tocht, geluid en stof. Het is bovendien UV-bestendig en slagregendicht. Omdat wij de kokomoband zelfklevend leveren, is deze gemakkelijk te monteren. Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten compressieband. De varianten met KOMO-keurmerk (EKI 510 en EKI 511) worden ook wel kokomoband genoemd. Deze leveren wij in het zwart en in het grijs in verschillende diktes op rol. Dankzij ons ruime assortiment aan afmetingen zal uw gewenste voegafdichting zeker gerealiseerd kunnen worden.

Kokomoband zwart
Kokomoband grijs

Waar wordt kokomoband voor gebruikt?

Omdat kokomoband in staat is om zich uit te zetten in bestaande voegen, naden en kieren, wordt het veel toegepast bij renovaties en restauraties. Daarnaast kan het nog in allerlei toepassingen in de bouw gebruikt worden voor het realiseren van afdichtingen. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als voegband voor dilatatievoegen, muurplaten, beglazing, dak- en gevelelementen, metselwerk met kozijnen en sponningen en metalen profielen. Voordelen van deze schuimband ten opzichte van een materiaal zoals PUR schuim zijn dat het schoner is en beter afdicht. Met kokomoband kunnen daarnaast luchtdichte aansluitingen gemaakt worden. Wanneer de band namelijk op een aansluiting van bijvoorbeeld een ventilator aangebracht wordt, dan kan deze gemakkelijk in een gat of buis geplaatst worden. Omdat de uitzetband zich vervolgens uitzet, ontstaat er een luchtdichte aansluiting. Tot slot kan kokomoband gebruikt worden als rugvulling bij kitten.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier