Afdichtingsrubber EKI

  Afdichtingsringen

  Heeft u afdichtingsringen nodig? Deze zijn onder andere geschikt om gasdichte of vloeistofdichte afdichtingen te maken tussen twee verbonden delen. Zij kunnen uit verschillende soorten rubber en celrubber gemaakt worden.

  Uitgelichte producten

  Afdichtingsringen producten van EKI


  Afdichtingsringen

  Afdichtingsringen kunnen gemaakt worden uit diverse materialen, meestal wordt gekozen voor een rubber- of celrubber soort. Bij EKI kunnen we platte rubber ringen leveren uit SBR, EPDM, Silicone, NBR en neopreen. Deze zijn voor allerlei toepassingen geschikt. Een veelvoorkomende toepassing is het verbinden van twee delen op vloeistofdichte of gasdichte wijze. Een afdichtingsring wordt bijvoorbeeld in een groef gelegd die gefreesd is in één van de twee delen die verbonden dient te worden. Het andere deel sluit dan vlak op de ring aan. Als beide delen verbonden worden zorgt de druk op de rubberen ring ervoor dat de binnenzijde van de buitenzijde afgesloten wordt. Een veelvoorkomende situatie waarin dit gebruikt wordt is bij systemen waarbij rustende of langzaam bewegende machineonderdelen afgedicht worden.


  Daarnaast wordt een afdichtingsring vaak gebruikt om lekkages te voorkomen, bijvoorbeeld in (thermostaat)kranen. Een andere toepassing van een platte rubber ring is als sluiting. Deze wordt onder een bout, schroef of moer geplaatst en dient voor het verspreiden van de drukkracht. Ook wordt hiermee het werkstuk beschermd tijdens het los- en vastdraaien en kan deze afdichten tegen vocht. Tot slot kunnen de ringen naast voor afdichtingen ook gebruikt worden als schokdemping en voor opleggingen. In ons assortiment vindt u ringen van diverse diktes, diameters en hardheden. Wij maken deze voor u op maat in allerlei afnames.


  Neopreen afdichtingsringen

  Neopreen afdichtingsringen

  Ringen van neopreen rubber en neopreen celrubber hebben een combinatie van eigenschappen van EPDM en NBR. Daardoor hebben ze zowel een redelijk goede oliebestendigheid als een redelijk goede UV- en ozonbestendigheid. Omdat ze tevens vlamdovend zijn, zijn ze zeer breed inzetbaar. Veelvoorkomende toepassingsgebieden zijn in de scheepvaart, utiliteitsbouw en machinebouw.


  EPDM afdichtingsringen

  EPDM afdichtingsringen

  EPDM ringen kunnen zowel van EPDM rubber als van EPDM celrubber gemaakt worden. De volrubber variant is veelal iets harder, waar de celrubber variant wat gemakkelijker in te drukken is. Deze afdichtingsringen worden vaak gebruikt bij toepassingen buiten, omdat ze goed bestand zijn tegen invloeden van UV-straling, ozon en andere weersinvloeden. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen water, ook heet water en stoom. EPDM rubber ringen worden onder andere gebruikt bij dekselafdichtingen en als dakplaatring.


  NBR afdichtingsring

  NBR ringen

  Afdichtingsringen van NBR rubber of NBR celrubber worden veelal gebruikt bij toepassingen waarbij er veel of permanent contact is met oliën en/of vetten. Dit komt omdat de ringen goed bestand zijn tegen vetten, dierlijke en plantaardige oliën, hydraulische vloeistoffen op oliebasis, water, lucht en brandvertragende vloeistoffen. In aanraking met deze nog steeds goede afdichtingen kunnen realiseren. Ze worden vaak gebruikt voor hydraulische en pneumatische toepassingen.


  SBR ringen

  SBR afdichtingsring

  Een SBR afdichtingsring wordt voornamelijk bij toepassingen binnen gebruikt. SBR rubber is een heel veelzijdig en slijtvast materiaal, dat geschikt is voor afdichtingen tegen tocht en geluid. Daarnaast kunnen deze ringen gebruikt worden om schokken en trillingen te absorberen.


  Silicone afdichtingsringen

  Silicone rubber ringen

  Silicone afdichtingsringen zijn zeer geschikt bij gebruik bij hogere temperaturen (tot wel 230 graden). Daarnaast worden ze gebruikt voor afdichtingen in omgevingen waar met voedsel gewerkt wordt en bij medische applicaties, omdat ze geen geur of smaak achterlaten en hypoallergeen zijn.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.