Plakrubber EKI

  Plakrubber

  Wij leveren diverse soorten zelfklevend rubber, oftewel plakrubber, met één of twee zelfklevende zijdes in diverse vormen, afmetingen en gewenste afnames. Wij kunnen plak rubber maken uit SBR, EPDM, neopreen, NBR, silicone en butyl rubber.

  Uitgelichte producten

  Plakrubber producten van EKI  Wat voor soorten plakrubber verkopen wij?

  Bij EKI verkopen wij verschillende soorten zelfklevend rubber, ook wel plakrubber genoemd. De soorten plak rubber die wij verkopen worden van diverse grondstoffen gemaakt. Zo bieden wij rubber aan van SBR, EPDM, neopreen, NBR, silicone en butyl. Deze soorten kunnen wij in verschillende vormen leveren en de meeste van deze vormen zijn ook leverbaar met één of twee zelfklevende zijdes. U kunt hierbij denken aan platen, rollen, stroken, bandjes, strips, ringen en pakkingen. Er zijn tevens verschillende kleuren mogelijk. De meest voorkomende kleur is zwart, maar wij leveren ook veel soorten plakrubber in het wit. Silicone rubber is weer in andere kleuren verkrijgbaar dan de andere soorten rubber, neem contact met ons op voor de mogelijkheden hierin.

  Wanneer kies ik voor welk soort plak rubber?

  De verschillende rubbers hebben diverse eigenschappen, wat hen weer bruikbaar maakt voor verschillende soorten toepassingen. SBR is de meest universele rubbersoort, waardoor deze gebruikt kan worden in allerlei omstandigheden, onder andere veelal bij opleggingen. EPDM plakrubber is zeer geschikt bij toepassingen waarbij het veel in contact komt met UV-straling, ozon en andere weersomstandigheden. Hierdoor kan het goed buitenshuis gebruikt worden. NBR plak rubber is door zijn oliebestendige eigenschappen zeer geschikt bij toepassingen waar veel contact is met olie, zoals in machineruimtes en op boorplatforms. Neopreen wordt veel gebruikt bij toepassingen in de scheepvaart en offshore, door de goede bestendigheid tegen (zee)water en de redelijke oliebestendigheid van het materiaal. Silicone rubber wordt gebruikt bij toepassingen waarbij het ofwel met hoge temperaturen ofwel met voedsel of drinkwater in contact komt. Tot slot heeft butyl plakrubber (IIR) gasdichte en luchtdichte eigenschappen. Ook is het een heel flexibel materiaal met een goede bestendigheid tegen chemicaliën.

  Plakrubber
  Plakrubber zelfklevend

  Waar wordt plakrubber vaak voor gebruikt?

  De hierboven genoemde soorten plakrubber hebben door hun verschillende eigenschappen diverse toepassingsgebieden. Maar wanneer heeft u zelfklevend rubber nodig? Dit materiaal wordt voornamelijk gebruikt om afdichtingen te realiseren. De zelfklevende zijde maakt het monteren van het rubber gemakkelijker, dit geldt voor alle vormen waarin het plak rubber geleverd kan worden. Bij afdichtingen worden veelal de zelfklevende bandjes en strips gebruikt, maar ook ringen en pakkingen zijn hiervoor geschikt. Ook wanneer plakrubber gebruikt wordt als geluidsisolatie of schokdemping is een zelfklevende zijde erg handig, hiermee kan het bijvoorbeeld gemakkelijk op de vloer of aan een wand gemonteerd worden. Al met al een erg breed toepasbaar materiaal! Als u vragen heeft over welke soort rubber geschikt is voor uw toepassing, neem dan contact met ons op.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.