Rubber strip EKI

  Rubber strip

  Rubber strips kunnen van diverse soorten rubber gemaakt worden, al naar gelang de gewenste toepassing. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor afdichtingen, hiervoor raden wij een zelfklevende rubber strip aan. Wij maken de strips op maat in gewenste afmetingen en afnames.

  Uitgelichte producten

  Rubber strip producten van EKI

  Waar kunt u een rubber strip voor gebruiken?

  Met een rubber strip wordt meestal een zelfklevende strook bedoeld, die op een element geplakt kan worden voor verschillende doeleinden. De voornaamste toepassing van rubber strips is het realiseren van afdichtingen tegen bijvoorbeeld lucht, water, stof of kou. De strips kunnen op allerlei locaties ingezet worden. Onze producten worden onder andere veel gebruikt in auto’s en andere voer- en vaartuigen, bij kozijnen van ramen en deuren, bij voegen en kieren, in of bij machines en apparaten, bij luchtdicht bouwen en als schokdemping. Al naar gelang de afdichting die gerealiseerd dient te worden, zal het juiste materiaal gekozen moeten worden. Veel van onze producten fabriceren wij zelf en snijden wij zelf op maat. Hierdoor zijn veel afmetingen en afnames mogelijk, ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend. Een zelfklevende rubber strip is gemakkelijk te monteren zonder dat er extra bevestigingsmaterialen voor nodig zijn.

  Rubber strip
  Rubberstrips

  Waar wordt een rubber strip van gemaakt?

  Rubber strips kunnen van allerlei verschillende materialen gemaakt worden, al naar gelang de gewenste toepassing. In ons assortiment vindt u onder andere strips van SBR, EPDM rubber, neopreen rubber, silicone rubber, NBR, butyl rubber, EPDM celrubber en neopreen celrubber. SBR is de meest gebruikte grondstof, omdat het flexibel is en gemakkelijk te verwerken. EPDM wordt gekozen wanneer een goede weer-, UV- en ozonbestendigheid gewenst is. Neopreen wordt veel toegepast om zijn vlamdovende eigenschappen en goede (zee)waterbestendigheid. Silicone is het gewenste materiaal wanneer de rubber strip in contact komt met hoge temperaturen, drinkwater of voedsel. NBR wordt meestal gekozen voor zijn uitstekende oliebestendigheid. Butyl rubber strips zijn gasdicht en kunnen objecten goed luchtdicht afsluiten. Als u kiest voor een strips van celrubber in plaats van volrubber, zullen deze meestal wat zachter zijn. Celrubber is gemakkelijker in te drukken dan de hierboven genoemde rubbers en zal na indrukken beter terugkeren naar de oorspronkelijke dikte. Zowel rubber strips als celrubber strips kunnen wij als zelfklevende rubber strip leveren, in diverse kleuren, afmetingen en afnames.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.