Rubber stroken EKI

  Rubber stroken

  Rubber stroken kunnen van diverse soorten rubber gemaakt worden, al naar gelang de gewenste toepassing. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor afdichtingen, hiervoor raden wij een zelfklevende rubberstrook aan. Een andere veel voorkomende toepassing is als oplegrubber bij opleggingen.

  Uitgelichte producten

  Rubber stroken producten van EKI


  Rubber stroken

  Rubber stroken voor afdichtingen

  Met rubber stroken worden veelal zelfklevende rubber strips van verschillende breedtes en grondstoffen bedoeld. Deze stroken kunnen voor allerlei verschillende toepassingen gebruikt worden. Eén van de meest voorkomende toepassingen is als afdichtingsrubber. Dit kan gaan om afdichtingen tegen stof, lucht, olie, water of andere vloeistoffen. Tegen welk element er afgedicht kan worden, is afhankelijk van de gekozen grondstof van het rubber. Als de rubberstrook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend geleverd wordt, is montage gemakkelijk zonder dat er extra bevestigingsmaterialen benodigd zijn.


  De meest gebruikelijke rubbersoorten zijn EPDM, SBR en NBR. Deze worden dan ook het vaakst gebruikt om rubber stroken van te maken. In ons assortiment vindt u tevens neopreen, silicone en butyl rubber. Van deze materialen kunnen wij ook rubberstroken maken, maar deze worden minder vaak gebruikt. De EPDM variant is zeer goed toepasbaar voor afdichtingen in de bouw of in de automobiele sector. Het heeft een hoge elasticiteit, een zeer goed UV-, ozon- en weerbestendigheid en kan binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden. De SBR variant kan voor een zeer breed scala aan afdichtingen gebruikt worden. Het is flexibel, veerkrachtig en gemakkelijk te verwerken. Daarom is het ook de meest gebruikte grondstof van rubber. Het wordt voornamelijk gebruikt voor afdichtingen binnenshuis. De NBR variant heeft een speciale eigenschap, namelijk een goede oliebestendigheid. Daarom worden NBR rubber stroken vaak gebruikt voor afdichtingen op locaties waar het in contact komt met olie. Dit komt veelal voor in de industrie, in garages, op olieplatforms, in werkplaatsen en in de petrochemische industrie. Veel van onze producten fabriceren wij zelf en snijden wij zelf op maat. Hierdoor zijn veel afmetingen en afnames mogelijk.


  Neopreen rubber stroken

  Rubber stroken bij opleggingen

  Een andere veel voorkomende toepassing van rubber stroken, is als oplegrubber. Met dit type rubber wordt structurele bouwschade aan constructies te voorkomen. Voorbeelden van locaties waar een rubberstrook dan toegepast zou worden zijn onder vloerconstructies, onder kanaalplaten, in de houtskeletbouw en als koudebrug onderbreking. Met het rubber wordt voor een goede drukverdeling gezorgd en worden horizontale verplaatsingen, hoekverdraaiingen en zijdelingse verschuivingen opgevangen. De rubberstroken worden dus gebruikt bij zware opleggingen, waarbij alle bewegingen van de zware constructie ongehinderd moeten kunnen plaatsvinden. Daarnaast kan het hinderlijke geluiden verminderen en trillingen opvangen, ook bij houten vloeren.  Oplegrubber kunnen wij van verschillende soorten rubber maken, zoals SBR, neopreen, EPDM en NBR. Al naar gelang de gewenste toepassing, zijn per grondstof de hierboven genoemde eigenschappen geschikt. Neopreen wordt vaak gekozen omdat het een combinatie is qua eigenschappen van de hierboven genoemde rubbersoorten. Dit zorgt ervoor dat het in veel verschillende omstandigheden en situaties gebruikt kan worden. In ons assortiment vindt u diverse neopreen rubber stroken, bijvoorbeeld ook met inlage(s), een variant van hogere kwaliteit en een variant dat geschikt is voor contact met voedsel. Bent u niet helemaal zeker over welke rubberstrook geschikt is voor uw oplegging? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.