Rubber tape EKI

  Rubber tape

  Rubber tape leveren wij zowel enkel- als dubbelzijdig zelfklevend seal tape dat van diverse soorten volrubber of celrubber gemaakt wordt. Het wordt voornamelijk gebruikt voor afdichtingen in de bouw en industrie.

  Uitgelichte producten

  Voegband producten van EKI


  Flexibel rubber tape

  Flexibel rubber tape

  Rubber tape in ons assortiment bestaat uit een rubber of celrubber bandje met aan één of twee zijde(n) een zelfklevende laag. Het wordt ook wel seal tape of rubber seal tape genoemd. Er kunnen diverse materialen gekozen worden om het seal tape van te maken. Rubber tape kan niet enkel van het hardere volrubber gemaakt worden, ook het celrubber in ons assortiment is hiervoor geschikt. Deze worden veelal gemaakt van EPDM, neopreen en NBR celrubber. Hiermee wordt een wat zachter en meer flexibel rubber tape gecreëerd. Deze kunnen wij in diverse diktes en afmetingen enkel- of dubbelzijdig zelfklevend maken. Binnen het celrubber vindt u varianten met een open celstructuur die heel gemakkelijk in te drukken zijn, maar ook wat hardere varianten die een semi-gesloten celstructuur hebben. Binnen het EPDM celrubber zult u de meest diverse variaties vinden, aangezien wij de enige fabrikant van rollen celrubber in de Benelux zijn. Hierbinnen kunnen wij daardoor zeer diverse varianten aanbieden, welke wij op maat maken in gewenste afnames. Celrubber is ondanks de open celstructuur waterdicht. Als u kiest voor het zachte EPDM rubber tape, dan zal deze een goede bestendigheid tegen invloeden van UV-straling, ozon en het weer hebben. Daardoor wordt het veel buiten toegepast. De variant van neopreen heeft een goede (zee)waterbestendigheid en is vlamdovend. NBR seal tape heeft een zeer goede oliebestendigheid, waardoor het vaak toegepast wordt in ruimtes waar veel met olie gewerkt wordt, zoals machineruimtes. Deze flexibele rubber tapes worden veelal gebruikt als afdichtingsmateriaal in de industrie en bouw. Kies al naar gelang uw toepassing voor enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend seal tape.


  Rubber tape

  Hard rubber tape

  Voor het harde rubber tape zijn de meest gekozen materialen EPDM rubber, SBR en butyl rubber. Daarnaast kunnen neopreen, NBR en silicone rubber ook voor deze toepassing gebruikt worden. Dankzij de zelfklevende zijde(n) kunnen verschillende elementen aan elkaar gemonteerd worden, maar er kunnen ook afdichtingen mee gerealiseerd worden, het kan voor isolatie toepassingen gebruikt worden en als schokdemping. Als er gekozen wordt voor EPDM, dan zijn dit vaak afdichtingen in de automobiele sector of op locaties waar het veel in contact komt met invloeden van het weer. Dit materiaal heeft een lange levensduur. Een SBR rubber tape wordt voor diverse afdichtingen gebruikt, maar is ook zeer geschikt als schokdemping. De neopreen variant heeft een goede (zee)waterbestendigheid en is vlamdovend. Daarom wordt dit seal tape vaak gebruikt in de scheepvaart en in openbare ruimten. Butyl is in staat om lucht- en gasdichte afdichtingen te maken. Om deze reden wordt butyl tape veel toegepast bij luchtdicht bouwen. De NBR variant heeft een goede oliebestendigheid en wordt daarom vaak in werkplaatsen en offshore gebruikt. Tot slot heeft het silicone rubber een goede bestendigheid tegen hoge temperaturen en zijn sommige varianten geschikt voor gebruik met voedsel en/of drinkwater. Wij leveren rubber tape in veel verschillende afmetingen en diktes, aangezien wij het materiaal zelf op maat maken in de gewenste afnames. Kies al naar gelang uw toepassing voor enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend rubber tape.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.