Neopreen stof

Neopreen stof

Neopreen stof bestaat uit neopreen rubber met één of twee nylon zijden. Het wordt o.a. gebruikt om duikpakken en wetsuits van te maken, maar ook voor accessoires voor in de zorg- en sportsector wordt het vaak toegepast.

Wat is neopreen stof?

Met neopreen stof wordt veelal het materiaal bedoeld dat u bij ons in de categorie Neoprene kunt vinden. Dit zijn neopreen rubbers (CR rubber) die aan één of twee zijden bedekt zijn met een nylon laag. Deze lagen stof bedekken het rubber, waardoor het er niet meer uitziet als een rubber. Daarom wordt het vaak neopreen stof genoemd. Het is ook wel bekend als het materiaal waar duikpakken van gemaakt worden. Omdat het de eigenschappen combineert van andere rubbers zoals EPDM en NBR, heeft het een goede UV- en ozonbestendigheid en is het redelijk oliebestendig. De belangrijkste unieke eigenschappen van neopreen zijn de goede (zee)waterbestendigheid en de goede vlamdovendheid. Deze zeewaterbestendigheid is dan ook de reden dat het een populair materiaal is voor duikpakken, wetsuits en waadpakken. Daarnaast heeft het een isolerende werking en verhoogt het het drijfvermogen. Verder heeft neopreen stof goede mechanische eigenschappen, waardoor het na indrukken goed terugkeert naar de originele vorm. Het is tegen allerlei weersomstandigheden bestand en erg slijtvast. Tot slot kan het gebruikt worden in situaties waarbij het in contact komt met zuren, chemicaliën, oplosmiddelen, vetten en minerale oliën.

Neopreen stof 2 kanten nylon
Neopreen stof 1 kant nylon

Waar wordt neopreen stof voor gebruikt?

Zoals hierboven genoemd, is een populaire toepassing van neopreen stof om neopreen wetsuits of neopreen duikpakken van te maken. Hiervoor wordt de variant met twee kanten nylon gekozen. Deze hebben wij in verschillende kwaliteiten, waarbij er een variant is voor waadpakken (tot 15 meter diepte), een variant voor duikpakken (tot 35 meter diepte) en een extra zware kwaliteit die gebruikt kan worden tot een diepte van wel 70 meter. Daarnaast kan het materiaal ook gebruikt voor consumententoepassingen, bijvoorbeeld om kleding en accessoires van te maken. De variant met aan één kant nylon stof wordt vaak gebruikt voor comfort- en orthopedische toepassingen, bijvoorbeeld in de revalidatiesector. In ons assortiment is ook neopreen stof met een velcro zijde te vinden. Deze wordt voor allerlei accessoires in onder andere de zorg- en sportsector gebruikt. Aan de velcro zijde kan klittenband zich gemakkelijk vasthaken. Daardoor kan het om een object gewikkeld worden en blijven zitten, zonder dat er extra bevestigingsmaterialen aan te pas hoeven te komen.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier