EKI 520 Compressieband zwart

  • Grondstof: PU compressieband schuim
  • Kleur: antraciet, zwart
  • Dichtheid: 75 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant
  • Geschikt voor: Bestaande voegen opvullen en afdichten.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van deze compressieband en hoe wordt het geleverd?

Deze zwarte compressieband is gemaakt van voorgecomprimeerd polyurethaanschuim, oftewel PU schuim. De impregnering is gemaakt van een synthetische coating. Het materiaal is blijvend elastisch en verouderingsbestendig, waardoor het een lange levensduur heeft. Als isolatieband kan het bescherming bieden tegen tocht, stof, geluid en kou of warmte. Naast dat het weerstand kan bieden tegen zoveel verschillende elementen, houdt het materiaal zich ook nog eens erg goed onder invloed van UV-straling, ozon, water en andere weersomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld slagregendicht bij 50% indrukken van het materiaal. Daarnaast is het vlamdovend en zal het materiaal dus niet snel brand veroorzaken. Omdat we deze schuimband enkelzijdig zelfklevend leveren, is het gemakkelijk aan te brengen. Bij EKI kunnen wij de rollen in allerlei verschillende maten leveren, zo is ook de voor u gewenste breedte mogelijk. Als u op zoek bent naar een zwarte compressieband met KOMO-keurmerk, dan verwijzen wij u graag naar de EKI 510.


Waar kan ik EKI 520 voor gebruiken?

De bijzondere eigenschap van compressieband is dat deze samengeperste schuimband langzaam uitzet nadat het afgerold wordt. Bij normale omstandigheden zal dit ongeveer na een half uur gebeuren en maximaal één dag duren voordat hij volledig uitgezet is (binnen de beschikbare ruimte). Hierdoor is deze uitzetband zeer geschikt om bestaande voegen op te vullen en naden af te dichten. Een voorbeeld wanneer dit veel gebruikt wordt, is als voegafdichting bij renovaties en restauraties. De voegen die de band afdicht kunnen ook zeer verlopend zijn. Dit komt omdat de compressieband op verschillende plekken verschillend uit kan zetten al naar gelang de ruimte die beschikbaar is om binnen uit te zetten. De verschillende toepassingsgebieden van EKI 520 zijn breed, het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als voegband voor muurplaten, dak- en gevelelementen, dilatatievoegen, metselwerk met kozijnen en sponningen, beglazing en metalen profielen. Het kan ingezet worden voor het maken van luchtdichte aansluitingen in bijvoorbeeld ventilatiesystemen, maar ook om afdichtingen tegen geluid te maken. De toepassingen kunnen dus zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof PU compressieband
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal schuim
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Unieke eigenschap standaard
Materiaaleigenschappen zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
Kleur antraciet, zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Algemene werking na uitrollen, zet langzaam uit  
Celstructuur semi-gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 75 kg/m³
Range: 70 kg/m³ tot 80 kg/m³
Norm: DIN EN ISO 845
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Minimum dikte 10 mm
De minimum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Vaak gaat het om een standaard dikte. Mocht u toch dunner willen, neem dan aub contact met ons op. Soms is het wel mogelijk en soms hebben we alternatieve materialen waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Maximum dikte 60 mm
De maximum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Mocht u toch dikker willen, neem dan aub contact met ons op. Voor bepaalde materialen lijmen we meerdere lagen op elkaar om toch de gewenste dikte te verkrijgen, bij andere materialen kunnen we grotere blokken nemen. Wat mogelijk is hangt dan meestal af van de overige gewenste afmetingen en vorm.
Max breedte rollen 1000 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
DIN 4102 deel 1 B1  
DIN 18542 BG1  
Temperatuur -30 °C tot +80 °C kortstondig +85 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Applicatie temperatuur van +5 °C tot +25 °C  
Gedrag bij 70 °C geen verkleuring/uittreding impregneermiddel  
Kleefsterkte na 1 uur > 12N/25mm  
Lambda 0,06 W/mK
Warmtegeleidingscoëfficiënt of thermische geleidbaarheid geeft aan hoe een materiaal warmte geleidt en is afhankelijk van temperatuur, dichtheid en het vochtgehalte.
Slagregendichtheid bij indrukken 50%  
300 Pascal, % indrukken 67%  
600 Pascal, % indrukken 80%  
Luchtdoorlaatbaarheid alfa < 1.0 m³/(h m (daPa)2/3)  
Impregnering synthetische coating en alu-oxide  
UV bestendigheid DIN 53387 conform  
Kracht voor 40% compressie 3,5 kPa (DIN EN ISO 3386)
 
Elasticiteit veerkrachtig  
Maximaal % indrukken 80%
Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld bij gesloten cellig schuim, als meer dan 50% indrukken dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt de maximale samendrukken een stuk lager, en bij hele zachte opencellige materialen kan vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
Luchtdoorlaatbaarheid alfa < 1.0 m³/(h m (daPa)2/3)  
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid goed  
Ozonbestendigheid goed  
Ongeplastificeerd PVC DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Kalkzandsteen DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Beton DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
Geschilderd hout DIN 52453 geen aantasting of vlekvorming  
REACH conform
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS conform
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar conform
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij conform
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Geur reukloos  
Shelf life 1 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
HS code 39211310
HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragenStel samen en bestel - EKI 520 Compressieband zwart

Stel samen en bestel - EKI 520 Compressieband zwart

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier