Compriband

Compriband

Compriband is een samengeperste schuimband van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim die uitzet als deze afgerold wordt. Zeer geschikt om voegen en naden af te dichten tegen invloeden van buitenaf, zoals warmte, kou en regen.

Wat is compriband en waar wordt het van gemaakt?

Compriband is een samengeperste schuimband. Deze band wordt gemaakt van voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim. Het bijzondere van deze schuimband is dat deze ongeveer een half uur na het uitrollen ervan zal beginnen met uitzetten. Het wordt ook wel compressieband of uitzetband genoemd. Het materiaal heeft een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk in te drukken is en in staat is om sterk verlopende voegen af te dichten. Na maximaal één dag zal de compriband volledig uitgezet zijn binnen de hiervoor mogelijke ruimte, waardoor deze ruimte volledig opgevuld wordt en afgedicht is. Het geïmpregneerde polyurethaanschuim is blijvend elastisch, zeer verouderingsbestendig en heeft een lange levensduur. Daarnaast zal het niet snel brand veroorzaken, omdat het vlamdovend is. Dit materiaal biedt bescherming tegen regen, tocht, kou, warmte, stof, vocht en geluid. Het heeft tevens een goede UV-bestendigheid en het is slagregendicht. Dankzij de zelfklevende zijde is de band gemakkelijk aan te brengen. Naast compriband (EKI 560) vindt u in ons assortiment verschillende soorten uitzetband. Wij hebben hierin een standaard variant, een extra zwaar geïmpregneerde variant en één met KOMO-keurmerk (ook wel kokomoband genoemd). Deze zijn allen in zowel zwart als grijs verkrijgbaar en worden op rol geleverd. Verschillende diktes zijn mogelijk, al naar gelang de dikte van de voeg die u af wenst te dichten.

Illbruck compriband zwart
Compriband Illbruck

Waar wordt compriband voor gebruikt?

Omdat compriband zich uit kan zetten in al bestaande voegen, kieren of naden, wordt het veel gebruikt voor restauraties en renovaties. Dit is echter niet de enige toepassing van de schuimband, het is voor diverse toepassingen in de bouw geschikt. Een voordeel van compriband tegenover een materiaal als PUR schuim, is dat het zeer schoon is en beter afdicht. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als voegband voor muurplaten, dak- en gevelelementen, dilatatievoegen, metselwerk met kozijnen en sponningen, beglazing en metalen profielen. Daarnaast wordt het toegepast om luchtdichte aansluitingen te maken. Wanneer de uitzetband namelijk aangebracht wordt op een aansluiting (bijvoorbeeld van een ventilator), dan kan deze gemakkelijk in een gat of buis geplaatst worden. Omdat de compriband zichzelf vervolgens uitzet, ontstaat een luchtdichte aansluiting. Tot slot wordt het ook wel gebruikt als rugvulling bij kitten.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/Routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier