Wat is PE

Alles over PE

PE is een afkorting die staat voor polyethyleen. Polyethyleenschuim is erg breed in te zetten voor diverse toepassingen door al zijn positieve eigenschappen. Vooral bij warmte- en geluidsisolatie, als verpakkingsschuim of voor afdichtingen tegen water of tocht ziet u PE schuim terug. Op deze pagina vertellen we er graag meer over.

 


Wat is PE

Wat is PE?

PE heeft een gesloten celstructuur, wat ervoor zorgt dat het materiaal waterdicht en weerbestendig is en daarnaast goed tegen chemicaliën kan. Polyethyleen heeft daarnaast uitstekende mechanische eigenschappen. Dit geeft aan dat het materiaal volledig terugkeert naar zijn originele vorm nadat het volledig ingedrukt is geweest. Het is over het algemeen een wat harder schuim door zijn gesloten celstructuur ten opzichte van schuimen met een open celstructuur. De hardheid van dit schuim is te vergelijken met een hard matras, denk aan 25 kg/m3 en hoger. Daarnaast bevat PE erg goede isolerende eigenschappen. Dit alles maakt het een erg breed in te zetten materiaal met erg veel verschillende toepassingsmogelijkheden.

 


Welke eigenschappen heeft PE?

PE staat voor polyethyleen, maar wat is het en wat zijn de eigenschappen? Polyethyleen is een polymeer en wordt gemaakt door een radicalaire polymerisatie van etheen. In het assortiment van EKI is PE schuim te vinden. Dit schuim heeft een gesloten celstructuur en kan daardoor uitstekend tegen water en chemicaliën. PE schuim kan goed tegen invloeden van het weer en heeft goede mechanische eigenschappen. Hierdoor zal het materiaal, nadat u het indrukt, weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het schuim kenmerkt zich door zijn lichte gewicht en is daarnaast gemakkelijk te onderhouden en volledig te recyclen. Verder heeft het materiaal goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen en heeft het een hoog drijfvermogen.

PE eigenschappen

 


PE koffer inlay toepassing

Hoe wordt het toegepast?

Doordat PE uitstekend ingezet kan worden als isolatie, is PE schuim een geschikt materiaal als ondervloer voor parket of laminaat. Dit zorgt voor demping van ongewenst geluid en kou van onderaf. Daarnaast ziet u het materiaal ook terug als glasband, montagetape of isolatietape voor het afdichten van kozijnen, lichtkoepels, spiegels, ramen of deuren. Verder wordt PE gebruikt om drijfmiddelen zoals zwemvesten van te maken door het hoge drijfvermogen van dit materiaal. Ook kan het ingezet worden als verpakkingsschuim. Een voorbeeld hiervan is als opvulmateriaal van bijvoorbeeld dozen of koffers. Daarnaast is het een geschikt materiaal als inlay in koffers, gereedschapskisten of transportkisten.

Indien er van het materiaal profielen gemaakt worden, kan het ook gebruikt worden als gesloten rugvulling voor afdichtingskitten of als buisisolatie. Als laatste wordt PE schuim ook gebruikt als hoekbescherming vanwege zijn uitstekende schokabsorptie. Ook voor het afdichten van voegen met een klein voegverloop, kan polyethyleenschuim gebruikt worden. Voor het afdichten van voegen met een groot voegverloop, kunt u beter kiezen voor PVC schuim of PU schuim.

 In welke EKI producten zit PE verwerkt?

In ons assortiment kunt u diverse producten van PE schuim vinden. Zo leveren wij onder meer PE schuimband, beglazingsband, rugvulling en PE schuimplaten. Deze platen worden door ons zelf verwerkt op de schilmachine. Wij leveren de platen in verschillende diktes van 2 mm tot en met 100 mm en in verschillende diktes van 2 mm tot en met 100 mm. Omdat wij de platen zelf uit blokken schillen, bieden wij veel mogelijkheden in diktes en afnames. De PE platen zijn beschikbaar in de kleuren grijs, wit, geel, rood, blauw en groen. Daarnaast zijn de platen in diverse hardheden en tevens zelfklevend leverbaar. Hierdoor zijn de platen gemakkelijk te monteren. De platen kunnen ook door ons verwerkt worden tot verschillende profielen zoals ringen, stroken, pakkingen of bandjes.

Daarnaast leveren wij polyethyleenschuim rollen in diktes van 1 mm tot en met 15 mm. Deze rollen kunnen tevens enkelzijdig zelfklevend geleverd worden. Al onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden geleverd in zowel standaardmaten als op maat gemaakt. Ook kunnen wij onze producten in grote en kleine aantallen leveren en wordt alles bij ons binnen een korte tijd in heel Europa geleverd, ondanks de grootte van de afname.


Terug naar het overzicht


 


Veelgestelde vragen

 Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier