Rubber afdichting EKI

  Rubber afdichting

  Voor een rubber afdichting kunnen diverse grondstoffen gebruikt worden. Elk kunnen zij met hun eigenschappen voor verschillende afdichtingen zorgen. Wij bieden de juiste soorten rubber aan voor afdichtingen tegen stof, lucht, water, olie en andere vloeistoffen. Er zijn allerlei vormen en afmetingen mogelijk, zoals ringen en pakkingen, ook zelfklevend.

  Uitgelichte producten

  Rubber afdichting producten van EKI



  Rubber afdichting

  Bent u op zoek naar een rubber voor afdichtingen? Dit wordt ook wel een afdichtingsrubber genoemd. Er kunnen verschillende afdichtingen mee gerealiseerd worden, bijvoorbeeld tegen stof, lucht, water, olie of andere vloeistoffen. Afhankelijk van de keuze voor een bepaalde grondstof van het rubber, zal het in staat zijn om verschillende rubber afdichtingen te realiseren. Als het rubber voorzien wordt van één of twee zelfklevende zijden, zal het gemakkelijk te monteren zijn zonder dat hier extra bevestiging aan te pas hoeft te komen. Omdat veel soorten door ons in allerlei vormen gesneden kunnen worden, zijn er veel verschillende afdichtingsmaterialen mogelijk. In ons assortiment vindt u vooral zwart of wit rubber, maar een enkele variant is ook in een ander kleur verkrijgbaar. Hieronder leggen wij u uit wat de verschillende grondstoffen betekenen bij een rubber afdichting.

  SBR rubber afdichting

  Een rubber dat voor een groot scala aan afdichtingen gebruikt kan worden, is SBR rubber. Dit komt omdat het de meest voorkomende rubber grondstof is. Daarnaast is het gemakkelijk te verwerken, flexibel en veerkrachtig. Van dit materiaal worden onder andere rubber ringen en rubber pakkingen gemaakt, die een rubber afdichting tegen bijvoorbeeld lucht en water kunnen realiseren. De toepassingen van SBR bevinden zich voornamelijk binnen.

  SBR rubber afdichting
  EPDM afdichting

  EPDM afdichting

  EPDM kent u waarschijnlijk van dakbedekkingen, maar de grondstof is echter voor veel meer toepassingen geschikt. Het EPDM rubber in ons assortiment is geschikt als EPDM afdichting. Er kunnen bijvoorbeeld afdichtingen in de automobiele sector (onder andere van ramen en portieren) en in de bouw mee gerealiseerd worden. Een EPDM rubber afdichting heeft een hoge elasticiteit, kan binnen een groot temperatuurbereik toegepast worden en heeft een goede UV-, ozon- en weerbestendigheid.

  Siliconen afdichting

  Silicone rubber wordt voornamelijk toegepast bij afdichtingen die in contact komen met drinkwater of voedsel. Een siliconen afdichting komt ook voor bij ovens, ketels en lichtkappen. Dit komt omdat het materiaal bij erg hoge temperaturen gebruikt kan worden en hypoallergeen is. De reden dat dit materiaal vaak als rubber afdichting gebruikt wordt, is omdat het vormvast is en een hoge temperatuurbestendigheid heeft.

  Siliconen afdichting
  NBR rubber afdichting

  NBR rubber afdichting

  De belangrijkste reden waarom NBR gebruikt wordt voor rubber afdichtingen, is de oliebestendigheid. Als er dus een afdichting tegen olie of op een locatie waarbij veel contact is met olie gerealiseerd moet worden, dan is NBR de goede keuze. Het wordt voornamelijk gebruikt als rubber afdichting in de industrie, bijvoorbeeld op olieplatforms, in de petrochemische industrie, in garages en in werkplaatsen.

  Butyl rubber afdichting

  Tot slot wordt butyl ook veel toegepast als rubber afdichting, omdat het objecten luchtdicht af kan dichten. Het is tevens gasdicht, gemakkelijk te belijmen en zeer flexibel. Omdat butyl goed bestand is tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon, kan het ook goed buiten toegepast worden. Butyl rubber afdichtingen zijn onder andere bij het luchtdicht maken van sportballen, gasmaskers, medicijnflessen, ramen en het afdichten van daken.

  Butyl rubber afdichting

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.