Rubber tochtstrip EKI

  Rubber tochtstrip

  Zoekt u een (zelfklevende) rubber tochtstrip van celrubber, volrubber of sponsrubber die u kunt gebruiken voor diverse afdichtingen tegen lucht, stof of water? In ons assortiment vindt u diverse soorten tochtstrip, op maat gemaakt in gewenste afnames.

  Uitgelichte producten

  Rubber tochtstrip producten van EKI  Rubber tochtstrip

  Rubberen tochtstrips worden veelal toegepast bij het isoleren van kozijnen en deuren. In ons assortiment vindt u veel verschillende materialen die geschikt zijn als tochtstrip. Wij kunnen deze in diverse afmetingen op maat leveren, met en zonder zelfklevende zijde. De zelfklevende rubber tochtstrip wordt veel gebruikt in auto’s, caravans en huizen. Afhankelijk van de locatie waar de strip toegepast zal worden, zijn verschillende materialen mogelijk. Neem bij twijfel contact met ons op voor advies over welk product het beste is voor uw toepassing.

  Celrubber tochtstrip

  Een veel voorkomend materiaal om rubber tochtstrips van te maken is het zachtere celrubber. In ons assortiment is de meest gekozen variant het EPDM celrubber. EPDM is een erg weerbestendige grondstof, waardoor het goed bestand is tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling en ozon. Het kan binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden. Daarnaast is het bestand tegen water en andere vloeistoffen. Dat komt doordat het celrubber meestal een gesloten celstructuur heeft. Het materiaal heeft een lange levensduur, ook bij gebruik buitenshuis. Dankzij de goede mechanische eigenschappen van de zachte indrukbare rubber tochtstrip, zal het na indrukken goed terugkeren naar de originele vorm. In ons assortiment vindt u hele zachte varianten die volledig samen te drukken zijn, maar ook hardere varianten die maar zo’n 25% ingedrukt kunnen worden. EPDM celrubber is zeer geschikt als tochtstrip om zijn weerbestendige en waterafstotende eigenschappen. Deze maken het een goed materiaal om objecten en ruimtes af te dichten tegen invloeden van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn aluminium en stalen ramen, scheidingswanden, vliegtuigen, vouwwagens, carrosserieën en dergelijken.

  Celrubber tochtstrip
  Rubber tochtstrip

  Hard rubber tochtstrip

  Naast zachte celrubber strips, is ook het hardere volrubber geschikt om rubber tochtstrip van te maken. Hiervoor kunnen verschillende soorten rubber gekozen worden, zoals SBR en EPDM. Tochtstrips van SBR rubber worden voornamelijk gebruikt voor afdichtingen in de scheepvaart, bouw, ruimtevaart of industrie. Dit gaat dan om afdichtingen tegen lucht, stof of water, mits deze niet in direct contact komen met zonlicht. SBR rubber tochtstrip wordt dus voornamelijk binnen toegepast. De EPDM variant wordt tevens gebruikt voor afdichtingen tegen stof, lucht en water. In tegenstelling tot de SBR variant wordt deze hard rubber tochtstrip naast binnen ook buiten toegepast. Het is namelijk goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals het weer. Afdichtingen waarvoor het materiaal veel gebruikt worden bevinden zich in de automotive sector, scheepvaart, industrie, bouw en wegenbouw.

  Sponsrubber tochtstrip

  Tot slot is er nog een ander zacht en gemakkelijk in te drukken materiaal dat vaak gebruikt wordt om rubber tochtstrips van te maken, namelijk EPDM sponsrubber. Sponsrubber heeft een huid rondom het opencellige materiaal, waardoor het materiaal water- en luchtdicht wordt en er geen mosvorming op het materiaal ontstaat. Het rubber is goed bestand tegen invloeden van buitenaf, maar bijvoorbeeld ook tegen stoom en chemicaliën. Dankzij de water- en luchtdichte eigenschappen wordt deze rubber tochtstrip vaak gebruikt voor afdichtingen waarbij er contact is met (veel) water of een hoge luchtdruk. Het materiaal kan tot verschillende profielen verwerkt worden, zoals rond, rechthoekig, P-profiel, D-profiel en kroonband. Deze leveren wij ook zelfklevend, wat montage gemakkelijker maakt. Deze profielen worden vaak gebruikt bij het afdichten van kozijnen, maar ook diverse deuren, luiken, sleuven of andere uitsparingen kunnen ermee afgedicht worden.

  Sponsrubber tochtstrip

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.