Verwerkers

Verwerkers

Verwerkers zijn bedrijven die rubber en schuim materialen verwerken en bewerken tot gewenste vormen. Ieder met een eigen focus en specialisme: van celrubber verwerkers tot bedrijven gespecialiseerd in het lasersnijden en waterstraalsnijden van rubber en foam materialen. EKI levert deze rubber en schuim materialen aan de verwerkers.

rubberverwerkers

Celrubber verwerkers

Celrubberverwerkende bedrijven verwerken en bewerken natuurlijk of synthetisch rubber tot bruikbare vormen, zoals bandjes, rollen, platen, stroken, haspels, blokjes, cirkels, ringen, gestanste of gegoten vormen. Celrubberverwerkers produceren een breed scala aan rubberproducten, waaronder banden, slangen, riemen, afdichtingen, pakkingen, transportbanden en andere industriële rubberproducten. Sommige bedrijven produceren ook consumentenproducten zoals rubber handschoenen, schoeisel en speelgoed.

Celrubber verwerkers spelen een belangrijke rol in veel industrieën, waaronder de auto-industrie, de bouw, de gezondheidszorg en de industrie. Deze bedrijven moeten hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen handhaven om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan de behoeften van hun klanten en regelgeving. Belangrijkste producten die wij verkopen aan andere (cel)rubber verwerkers zijn: EPDM celrubber, neopreen celrubber, het hele zachte EPDM celrubber, of EPDM celrubber met hogere dichtheid.Lasersnijden

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarbij materialen door middel van een laser in de juiste vorm worden gesneden. De laser is een plaatselijke lichtbundel van zeer hoge intensiteit en zorgt ervoor dat het materiaal smelt en verdampt, hierdoor wordt het materiaal gesneden. Een lasersnijder kan veel verschillende materialen snijden, waaronder dus ook rubber en foam materialen.

Schuim is zeer geschikt om te lasersnijden en te frezen. Eén van de bekende toepassingen van PE schuim, ook wel polyethyleenschuim, is als verpakkingsschuim voor het opvullen van koffers en dozen. Het is vaak terug te zien in transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Rubber daarentegen is te zacht om te frezen, dit materiaal kun je enkel snijden en lasersnijden. Wij leveren veel verschillende soorten rubber voor het lasersnijden: SBR rubber, NBR rubber, silicone rubber, EPDM rubber en neopreen rubber.

lasersnijdenwaterstraal snijden

Waterstraalsnijden

Waterstraalsnijden is een bewerkingsproces waarbij een waterstroom onder hoge druk (meestal gemengd met een abrasief) wordt gebruikt om door verschillende materialen te snijden. Het is een veelzijdige en nauwkeurige snijmethode die kan worden gebruikt om een breed scala aan materialen te snijden, waaronder metalen, kunststoffen, composieten, steen, keramiek, glas, rubber en foam materialen. Voor het snijden van technische materialen zoals rubber, foam en kunststoffen wordt geen abrasief gebruikt.

Het is een koud snijproces, wat betekent dat er geen warmte vrijkomt tijdens het snijden, wat het risico van thermische schade aan het materiaal minimaliseert. Het waterstraalsnijden produceert geen stof of dampen, waardoor het een schonere en veiligere snijmethode is. Waterstraalsnijden is ook een zeer nauwkeurige snijmethode, met toleranties tot 0,1 mm. Het is vooral nuttig voor het snijden van complexe vormen, omdat de waterstraal een computergestuurd ontwerp met hoge nauwkeurigheid kan volgen. Al onze rubber en schuim materialen zijn geschikt om met waterstraal machines te snijden, denk aan schuim, rubber, celrubber, sponsrubber en neopreen.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier