Rubber plakstrip EKI

  Rubber plakstrip

  Een rubber plakstrip kan van diverse soorten rubber gemaakt worden, al naar gelang de gewenste toepassing. Ze zijn uitermate geschikt voor allerlei soorten afdichtingen, waarbij de zelfklevendheid goed van pas komt. Een andere veel voorkomende toepassing is bij opleggingen.

  Uitgelichte producten

  Rubber plakstrip producten van EKI

  Waar kunt u een rubber plakstrip voor gebruiken?

  Met een rubber plakstrip bedoelt men meestal een zelfklevende rubberstrook, dit kan om een smalle maar ook om een hele brede strook gaan. Deze plakstrips kunnen op verschillend elementen geplakt worden voor diverse doeleinden. De meest voorkomende toepassing is het creëren van afdichtingen, maar de strips kunnen ook gebruikt worden voor opleggingen. Deze afdichtingen kunnen zijn tegen diverse elementen, zoals lucht, stof, water, olie en kou. Een rubber plakstrip kan daarom op allerlei verschillende locaties ingezet worden. U kunt hierbij denken aan auto’s en andere vaar- en voertuigen, bij kozijnen van ramen en deuren, in of onder machines en apparaten en bij diverse overige voegen en kieren. De rubber plakstrips zijn daarnaast geschikt bij luchtdicht bouwen of kunnen dienen als schokdemping. De gekozen grondstof voor het rubber zal gekozen moeten worden al naar gelang de te realiseren afdichting. Omdat wij veel van onze producten zelf fabriceren op maat maken, zijn diverse vormen, afmetingen en afnames mogelijk. Deze vormen, zoals rubber plakstrips in diverse breedtes, kunnen wij zowel enkel- als dubbelzijdig zelfklevend leveren. Het voordeel hiervan is dat u geen extra bevestigingsmaterialen hoeft te gebruiken bij de montage.

  Rubber plakstrip
  Neopreen rubber plakstrip

  Waar wordt een rubber plakstrip van gemaakt?

  In ons assortiment zijn diverse rubber plakstrips te vinden, gemaakt van een aantal verschillende grondstoffen. Wij bieden harde volrubber plakstrips van SBR, EPDM, neopreen, NBR, silicone rubber en butyl rubber. Het is ook mogelijk om te kiezen voor flexibelere, zachtere strips van celrubber zoals bijvoorbeeld EPDM of neopreen celrubber. SBR is de meest gebruikte grondstof omdat het gemakkelijk te verwerken en flexibel is. EPDM is zeer geschikt voor buiten gebruik, omdat het een goed UV- en ozonbestendigheid heeft en bestand is tegen invloeden van het weer. Neopreen kiest men wanneer een goede (zee)waterbestendigheid en vlamdovendheid van belang is. Wilt u de rubber plakstrip gebruiken op locaties waar het in contact komt met hoge temperaturen, drinkwater of voedsel? Dan raden wij silicone rubber aan. Voor een goede oliebestendigheid is NBR zeer geschikt. Butyl rubber plakstrips hebben een uitstekende kleefkracht en zijn in staat om objecten lucht- en/of gasdicht af te sluiten. De celrubber strips zullen meestal wat zachter zijn en gemakkelijker in te drukken. Deze worden veelal gebruikt als afdichtingsmateriaal in bouw en industrie.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.