Schuimplastic EKI

  Schuimplastic

  Schuimplastic is een breed inzetbaar materiaal dat van diverse grondstoffen gemaakt kan worden. Voor een hardere variant wordt bijvoorbeeld PE gebruikt en voor een zachte variant wordt polyether (PU) gebruikt. Wij maken schuimplastic op maat in allerlei verschillende vormen, dichtheden en afmetingen.  Schuimplastic

  Schuimplastic wordt ook wel schuim, schuimrubber of foam genoemd. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten schuim, die zowel een open als gesloten celstructuur kunnen hebben. In ons assortiment vindt u schuimplastic van verschillende grondstoffen. Wij hebben polyether-, PE-, melamine-, PVC-, EVA- en synthetisch schuim. Daarnaast bieden wij ook speciale soorten aan zoals filterschuim en compressieband. Hieronder zullen wij u meer vertellen over de twee meest voorkomende soorten schuimplastic.

  PE schuimplastic kopen

  PE schuimplastic heeft een gesloten celstructuur, waardoor het polyethyleenschuim waterdicht wordt. Deze structuur zorgt er tevens voor dat het weerbestendig is en goed bestand is tegen chemicaliën. PE biedt goede warmte-, koude- en geluidsisolatie en biedt weerstand tegen tocht. Daarnaast is het lichtgewicht, gemakkelijk in onderhoud en biedt het goede schokdemping. Dankzij deze eigenschappen is PE schuimplastic zeer breed inzetbaar. Voorbeelden van toepassingen zijn als verpakkingsschuim voor zwaardere elementen, als ondervloer bij parket of laminaat en voor het maken van drijfmiddelen zoals zwemvesten. Het kan tevens gebruikt worden als glasband, isolatietape of montagetape. Zo is het bijvoorbeeld het materiaal waarvan ons dubbelzijdig foamtape gemaakt wordt. Tot slot wordt het ook toegepast als gesloten rugvulling voor kitten. U kunt de hardheid van PE schuimplastic vergelijken met een hard matras, bijvoorbeeld 25 kg/m3 en hoger. Wilt u dit schuim gebruiken voor afdichtingen? Enkel voegen met een klein voegverloop kunnen hiermee afgedicht worden, voor voegen met een groter voegverloop raden wij een zachter materiaal met een open celstructuur aan. Dit PE schuimplastic kopen? In ons assortiment vindt u het schuim in diverse kleuren, vormen en afmetingen.

  PE schuimplastic
  Polyether schuimplastic

  Polyether schuimplastic (PU)

  Naast de gesloten variant, is er in ons assortiment ook schuimplastic met een open celstructuur te vinden. Dit schuimplastic wordt van polyether gemaakt en wordt ook wel polyetherschuim of PU schuim genoemd. Het is een zacht en flexibel materiaal, dat gemakkelijk in te drukken is. Nadat het ingedrukt is, zal het ook weer goed terugkeren naar de oorspronkelijke vorm. Het materiaal heeft dus goede mechanische eigenschappen. Daarom wordt PU schuimplastic veel gebruikt voor comfort toepassingen. Hierbij kunt u denken aan matrassen, maar ook in meubilair, bijvoorbeeld in zitkussens. Maar het materiaal kan voor veel meer toepassingen gebruikt worden. Zo wordt het onder andere toegepast als geluidsisolatie schuim of als rugvulling voor kitten. Maar het wordt ook gebruikt als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen of als tochtband bij voegen die een groot voegverloop hebben. Het type afdichtingen dat hiermee gemaakt wordt is veelal tegen stof of geluid, omdat de open celstructuur geen vloeistoffen tegen kan houden. De toepassingen bevinden zich dan ook altijd binnen. Dit polyether schuimplastic kopen? In ons assortiment vindt u het schuim in de kleuren grijs en wit, in diverse afmetingen en dichtheden. Omdat wij het materiaal zelf op maat maken, zijn vrijwel alle gewenste vormen en afnames mogelijk.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.