Polyether schuimrubber

Polyether schuimrubber

Polyether schuimrubber is een zacht materiaal dat een open celstructuur heeft. Het is verkrijgbaar in diverse hardheden en dichtheden. Het schuimrubber is te gebruiken voor allerlei toepassingen, maar de voornaamste toepassingen zijn voor comfort, als tochtband, als geluidsabsorptie of als verpakkingsschuim.

Polyether schuimrubber

Polyether schuimrubber wordt ook wel polyetherschuim of PU schuim genoemd. Het is een flexibel en zacht materiaal. Het schuimrubber is opgebouwd uit allemaal kleine cellen, waardoor het een open celstructuur heeft. Daardoor is het verschuimde materiaal gemakkelijk in te drukken en zal het na het indrukken weer terugkeren naar de oorspronkelijke vorm. Het is dus een materiaal met goede mechanische eigenschappen. Polyetherschuim is in verschillende dichtheden leverbaar, hoe groter de dichtheid, hoe duurzamer en comfortabeler het is. Als het voor matrassen gebruikt wordt, wordt veelal een dichtheid van 35 kg/m3 of hoger gekozen. Een hogere dichtheid betekent echter niet meteen dat het schuim dan harder is, bij een gelijkblijvende dichtheid kan zowel hard als zacht schuim geproduceerd worden. Omdat polyether schuimrubber een open celstructuur heeft, kan het geen vloeistoffen tegenhouden. Het materiaal wordt altijd binnen toegepast, omdat het bij blootstelling aan zonlicht snel zal verouderen. Bij EKI verwerken we de grote blokken grijs en wit polyetherschuim op maat naar toepasbare formaten, zoals rollen, platen en vormen zoals ringen, bandjes, blokjes en schijven. Vrijwel iedere gewenste vorm is mogelijk! Deze vormen kunnen wij ook enkel- of dubbelzijdig zelfklevend leveren.

Polyether schuimrubber
PU schuimrubber polyether schuimrubber EKI 107

Toepassingen van polyether schuimrubber

Omdat polyether schuimrubber goede mechanische eigenschappen heeft, wordt het veel gebruikt voor comfort toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn om matrassen van te maken en in meubilair, onder andere om zitkussens van te maken. Dit zijn echter niet de enige mogelijke toepassingen van het recyclebare schuimrubber. PU schuim kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als geluidsisolatie, rugvulling voor kitten, verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen en als tochtband voor voegen met een groot voegverloop. Voor geluidsisolatie toepassingen wordt vaak het PU piramideschuim gebruikt. Als afdichtingsmateriaal wordt polyether schuimrubber veel gebruikt om stof en geluid tegen te houden, maar het is niet geschikt om water, olie of andere vloeistoffen tegen te houden. Polyetherschuim wordt voornamelijk binnen toegepast, aangezien het materiaal buiten minder lang mee zal gaan. Zoekt u een schuimrubber dat duurzamer is en geschikt is om bloot te stellen aan direct zonlicht? Dan raden wij PVC schuim aan.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier