PU foam

PU foam

PU foam (polyetherschuim) is een zacht materiaal dat een open celstructuur heeft. Het is in verschillende hardheden en dichtheden verkrijgbaar. De toepassingen van het foam bevinden zich binnen en de meest voorkomende toepassingen zijn voor comfort, als geluidsabsorptie, als verpakkingsschuim of als tochtband.

Eigenschappen van PU foam

PU foam wordt ook wel PU schuim of polyetherschuim genoemd. Het is een erg zacht en flexibel materiaal, dat gemakkelijk in te drukken is. Dit komt omdat het een verschuimd materiaal met een open celstructuur is dat is opgebouwd uit allemaal kleine cellen. Omdat het foam ontstaan is uit een polymerisatiereactie tussen polyolen, isocyanaten en water, behoort het tot de categorie polyurethaanschuimen. In ons assortiment zijn verschillende hardheden en dichtheden van het materiaal verkrijgbaar. Als de dichtheid groter is, zal het meer duurzaamheid en comfort bieden wanneer het voor comfort toepassingen gebruikt wordt. PU foam heeft goede mechanische eigenschappen, waardoor het terugkeert naar de originele vorm nadat het ingedrukt is geweest. Daarnaast biedt het goede geluidsabsorptie en is het verouderingsbestendig bij toepassingen binnenshuis. Wij raden niet aan om het materiaal buitenshuis te gebruiken, aangezien contact met zonlicht de levensduur van het materiaal flink inkort. PU foam is in diverse vormen leverbaar, dit komt omdat wij bij EKI zelf de grote blokken versnijden naar allerlei toepasbare formaten. Hierbij kunt u denken aan platen en rollen, maar ook aan vormen zoals bandjes, ringen, blokjes, schijven en als rondschuim dat als rugvulling voor kitten gebruikt wordt. Vrijwel alle gewenste vormen kunnen wij realiseren en de meeste zijn zowel enkel- als dubbelzijdig zelfklevend leverbaar. In ons assortiment vindt u zowel antraciet als wit PU foam.

PU foam
PU foam polyetherschuim EKI 107

PU foam toepassingen

PU foam is een veelgebruikt materiaal voor comfort toepassingen, omdat het zo zacht en gemakkelijk in te drukken is. Voorbeelden van toepassingen zijn in matrassen en in meubilair, zoals in (zit)kussens. Een andere veelvoorkomende toepassing komt voort uit de geluidsabsorberende eigenschappen van het schuim, namelijk het gebruik in geluidsstudio’s. Meestal worden hiervoor de PU piramideplaten gebruikt, aangezien door de structuur van het piramideschuim de geluidstrillingen beter verdeeld worden dan wanneer deze structuur er niet zou zijn. Echter zijn de platen zonder piramidevorm ook geschikt voor geluidsabsorptie. Als we het PU foam verwerken tot rondschuim, wordt het gebruikt als rugvulling voor kitten. Overige veelvoorkomende toepassingen van het materiaal zijn als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen en als tochtband voor eenvoudige afdichtingen tegen stof, geluid en lucht bij voegen die een groot voegverloop hebben. Bent u op zoek naar een band voor afdichtingen tegen water, olie of andere vloeistoffen? Dan raden wij een materiaal met een gesloten celstructuur aan.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier