PU schuim

PU schuim

PU schuim (polyetherschuim) is een zacht materiaal met een open celstructuur, dat verkrijgbaar is in verschillende hardheden en dichtheden. Het kan voor diverse toepassingen binnen gebruikt worden, maar wordt voornamelijk toegepast voor comfort toepassingen, als geluidsabsorptie, als tochtband of als verpakkingsschuim.

Eigenschappen van PU schuim

PU schuim, ook wel polyetherschuim genoemd, is een erg zacht en flexibel materiaal. Dit komt omdat het een verschuimd materiaal is dat is opgebouwd uit allemaal kleine cellen. Daarom heeft het schuim een open celstructuur, waardoor het gemakkelijk in te drukken is. Het behoort tot de categorie polyurethaanschuimen, wat betekent dat het ontstaan is door een polymerisatiereactie tussen polyolen, isocyanaten en water. Binnen het materiaal zijn verschillende hardheden en dichtheden verkrijgbaar. Hoe groter de dichtheid, hoe duurzamer het PU schuim zal zijn en hoe meer comfort het zal bieden als het voor comfort toepassingen gebruikt wordt. Het schuim heeft goede mechanische eigenschappen en biedt goede geluidsabsorptie. Daarnaast is het verouderingsbestendig bij toepassingen binnenshuis. Als het echter in contact komt met direct zonlicht, zal dit de levensduur van het materiaal flink verkorten. Wij kunnen PU schuim in allerlei verschillende vormen leveren, omdat wij zelf de grote blokken versnijden naar toepasbare formaten. U kunt hierbij denken aan platen, rollen en vormen zoals blokjes, ringen, bandjes en schijven. Vrijwel alle gewenste vormen zijn mogelijk en wij kunnen deze zowel enkelzijdig als dubbelzijdig zelfklevend leveren, al naar gelang de vorm. In ons assortiment vindt u antraciet en wit polyetherschuim. Ons volledige assortiment PU schuim bekijken? Klik dan hier.

PU schuim
PU schuim polyetherschuim EKI 107

PU schuim toepassingen

Omdat PU schuim zo zacht is en goede mechanische eigenschappen heeft, wordt het veel gebruikt voor comfort toepassingen. Zo wordt het veel toegepast in matrassen en in meubilair, zoals in (zit)kussens. Dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen wordt het tevens gebruikt als geluidsisolatie, bijvoorbeeld in geluidsstudio’s. Vaak wordt hiervoor de PU piramideplaat gebruikt, maar ook de platen zonder piramidevorm zijn geschikt voor geluidsabsorptie. Andere toepassingen van PU schuim zijn als rugvulling voor kitten en als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen. Tot slot kan het gebruikt worden als tochtband voor eenvoudige afdichtingen tegen stof, lucht en geluid die een groot voegverloop hebben. Voor afdichtingen tegen water, olie of andere vloeistoffen raden wij een materiaal met een gesloten celstructuur aan.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier