Schuim kopen EKI

  Schuim kopen

  Schuim kopen zoals polyetherschuim, PE, PVC, EVA of melamine schuim? In ons assortiment vindt u schuim van diverse grondstoffen en hardheden, op maat gemaakt. Wij snijden uit de blokken en rollen diverse vormen, die wij ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend kunnen leveren.

  Uitgelichte producten

  Schuim producten van EKI  Schuim kopen bij EKI

  Schuim wordt ook wel schuimrubber, schuimplastic of foam genoemd. Het is een erg breed inzetbaar materiaal dat voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Dit varieert van zeer simpele toepassingen, bijvoorbeeld als verpakkingsschuim, tot aan technische ingewikkelde afdichtingen. U kunt schuim kopen in diverse soorten en hardheden die variëren van heel gemakkelijk tot heel moeilijk in te drukken schuim. De toepassingen van onze materialen bevinden zich vaak in de bouw of industrie. Er worden onder andere afdichtingen mee gemaakt, schokken mee geabsorbeerd of er worden andere materialen mee beschermd tegen stof, lucht of water. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en toepassingen al naar gelang de grondstof waar het van gemaakt is. Bij EKI verwerken we schuim vanuit schuimblokken en rollen naar andere vormen. Deze producten kunnen we meestal zowel enkelzijdig als dubbelzijdig zelfklevend leveren. Hieronder vertellen we u meer over verschillende soorten schuim kopen bij ons.

  Polyetherschuim kopen

  Polyetherschuim, ook wel PU schuim genoemd, is een zacht en flexibel materiaal dat gemakkelijk in te drukken is. Dit komt omdat het een open celstructuur heeft. De goede mechanische eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal goed terug zal keren naar de oorspronkelijke vorm. U kunt PU schuim kopen om te gebruiken voor comfort toepassingen, bijvoorbeeld in matrassen en meubilair. Maar het is daarnaast ook te gebruiken als geluidsisolatie, tochtband, rugvulling voor kitten of als verpakkingsschuim. U kunt polyetherschuim het beste enkel binnen toepassen.

  Polyetherschuim kopen
  PE schuim kopen

  PE schuim kopen

  PE schuim, ook wel polyethyleenschuim genoemd, is een lichtgewicht en waterdicht materiaal dat zeer breed inzetbaar is. Het is waterdicht dankzij de gesloten celstructuur. U kunt PE schuim kopen voor toepassingen als warmte- of koude-isolatie, verpakkingsschuim, geluidsisolatie, glasband of gesloten rugvulling. Daarnaast is het het materiaal waarvan wij ons dubbelzijdig foamtape maken. Het is bestand tegen chemicaliën, weerbestendig en biedt goede schokdemping. U kunt de hardheid van PE schuim vergelijken met dat van een hard matras, bijvoorbeeld 25 kg/m3 en hoger.

  EVA schuim kopen

  EVA schuim, ook wel EVA foam genoemd, is een lichtgewicht materiaal dat zacht, flexibel en elastisch is. Daarnaast is het erg slijtvast, waterdicht en heeft het een goede UV- en ozonbestendigheid. Het materiaal staat tevens bekend om de goede mechanische en anti-slip eigenschappen en duurzaamheid. U kunt EVA schuim kopen als schokdemping, maar het wordt ook gebruikt als deur-, kozijn- en glasafdichting in de bouw. Het materiaal wordt daarnaast gebruikt voor diverse consumenten toepassingen, zoals in speelgoed, kinderzitjes en schoenzolen.

  EVA schuim kopen
  Melamine schuim kopen

  Melamine schuim kopen

  Tot slot kunt u bij EKI melamine schuim kopen. Dit is een lichtgewicht schuim met een open celstructuur, dat goede geluidsabsorberende en vlamdovende eigenschappen heeft. Het is een duurzaam materiaal dat wordt vervaardigd uit blokken met een dunne buitenhuid. Bij EKI verwerken we deze blokken naar onder andere melamine schuimplaten, stroken en strips. Melamine schuim zorgt ervoor dat de nagalmtijd in een ruimte drastisch vermindert. Dit zorgt voor een verbetering van de akoestiek en de verstaanbaarheid van gesprekken die daarbinnen plaatsvinden. Het materiaal wordt vaak toegepast in openbare ruimtes zoals kantoorpanden, aula’s, horecagelegenheden, hoorcollegezalen, klaslokalen en gymzalen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.