Celrubber
Bij EKI produceren wij de masterrollen van celrubber zelf uit blokken. Hierin zijn wij de enige in de Benelux. Celrubber wordt onder andere veel toegepast als afdichtingsband. Wij leveren celrubber dat gemaakt wordt uit vier verschillende grondstoffen: EPDM, neopreen, NBR en NR.
Verfijn je selectie:
Meerdere keuzes selecteren is mogelijk
- (74)
- (7)
- (3)
- (2)
- (86)
- (78)
- (5)
- (3)
- (15)
- (10)
- (7)
- (6)
- (9)
- (6)
- (16)
- (5)
- (1)
- (1)
- (10)
- (6)
- (3)
- (3)
- (4)
- (4)
- (3)
- (3)
- (41)
- (8)
EKI 958 NR celrubber oranje
- SG200, middel
- 200 kg/m³
- middel grof
EKI 978 NR celrubber oranje
- SG300 fijn
- 300 kg/m³
- fijncellig
EKI 419 EPDM celrubber zwart
- 40 shore 00
- gesloten, fijncellig
- meest verkocht voor buiten
EKI 464 EPDM celrubber zwart
- 40 shore 00
- gesloten, fijncellig
- low fogging
EKI 500 EPDM celrubber zwart
- 50%: 27 kPa
- gesloten, grotere cel
- meest verkocht
EKI 209 Neopreen celrubber
- 70 shore 00
- gesloten, fijncellig
- hardere variant
EKI 370 NBR celrubber
- 57 shore 00
- gesloten, fijncellig
- schokabsorptie
EKI 495 EPDM celrubber
- 20 shore 00
- gesloten, fijncellig
EKI 480 EPDM celrubber zwart
- 20 shore A
- gesloten, fijncellig
- iets harder voor buiten
EKI 405 EPDM celrubber wit
- 45 shore 00
- gesloten, fijncellig
- vooral binnen
EKI 219 Neopreen celrubber
- 70 shore 00
- gesloten, fijncellig
- hardere variant
EKI 203 Neopreen celrubber
- mechanisch heel goed
- gesloten, fijncellig
- HF1
Wat is celrubber?
Celrubber is een rubber met flexibel materiaal van hogere kwaliteit dan andere soorten gesloten cellig schuim (closed cell foam), waardoor het zeer bruikbaar is voor technische en duurzame toepassingen. Het is beschikbaar in veel verschillende hardheden, zowel heel zacht als heel hard en alles daar tussenin. Het bijzondere aan celrubber is dat het goede mechanische eigenschappen heeft. Dit houdt in dat het materiaal beter terug uitzet naar zijn originele vorm nadat het ingedrukt is geweest.
Celrubber wordt geproduceerd in blokken, deze blokken verwerkt EKI naar platen en moederrollen in heel veel verschillende diktes. Deze rollen en platen worden vooral in het zwart geleverd, maar er zijn ook enkele varianten in grijs en wit beschikbaar. Hieruit produceert EKI alle producten zoals bandjes, ringen en blokjes. Deze kunnen zonder lijmlaag, maar ook enkelzijdig en dubbelzijdig zelfklevend geleverd worden.
Hoe wordt celrubber toegepast?
Als u op zoek bent naar een hele duurzame afdichtingsband, bijvoorbeeld om stof, lucht, geluid of water tegen te gaan, dan is celrubberband precies waar u naar op zoek bent. Deze wordt vaak gebruikt als tochtwering. Het is daarnaast ook zeer geschikt om trillingen op te vangen. Om deze redenen wordt het ook veel gebruikt in de automotive industrie. Andere industrieën waar het veel gebruikt wordt zijn elektrotechniek, de bouw, en luchtvaarttechniek. Daarnaast is het materiaal uitermate geschikt voor isolatie tegen warmte en kou, bijvoorbeeld in de klimaattechniek. Zelfs in windmolens is celrubber terug te vinden!
Grondstoffen
Celrubber kan gemaakt worden uit vier verschillende grondstoffen. Dit zijn EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer), Neopreen - ook wel CR (chloropreen) -, NBR (Nitrilbutadieenrubber) en NR (Natuurrubber). Deze vier grondstoffen hebben allen verschillende eigenschappen, waardoor het van groot belang is om de juiste grondstof te kiezen. Met de juiste soort kunt u duurzame oplossingen vinden voor uw toepassing.
EPDM
EPDM celrubber is heel goed weer- en verouderingsbestendig en hiermee ook uitermate bestand tegen UV-straling en ozon. Bij invloeden van direct zonlicht zal dit materiaal u niet in de steek laten! Om deze reden wordt het veel gebruikt in toepassingen buitenshuis.
Neopreen
Neopreen celrubber is erg vlamdovend, goed (zee)waterbestendig en redelijk oliebestendig, waardoor het vaak gebruikt wordt bij tijdelijk contact met olie. Neopreen zie je veel terug in de scheepvaart en offshore toepassingen, maar ook in openbare ruimtes en gebouwen.
NBR
NBR celrubber is nog beter bestand tegen olie dan neopreen en wordt dus gebruikt bij langdurig of zelfs permanent contact met olie. Ook is het redelijk goed vlamdovend en heeft het een goede schokabsorptie. Door deze eigenschappen is het veel terug te vinden in toepassingen binnenshuis, bijvoorbeeld in de scheepvaart en in machineruimtes. Buiten zul je het vrijwel niet tegenkomen, omdat het in vergelijking met EPDM minder goed bestand is tegen invloeden van UV-straling en ozon.
NR
NR celrubber heeft van alle soorten celrubber de beste mechanische eigenschappen, waardoor het mogelijk is om het materiaal erg vaak in te drukken zonder dat het zijn originele vorm verliest. Het is dus erg elastisch. Natuurrubber wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van vacuum pads.
Hoe EKI celrubber aan u levert
Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals celrubberband, celrubberplaat, celrubber zelfklevend, zelfklevend tochtband en rubber tochtstrips van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit onze materialen produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.