PE Schuim

PE schuim is een erg breed inzetbaar schuim met een gesloten celstructuur. Het is een waterdicht materiaal met goede mechanische eigenschappen. Hierdoor wordt het veel toegepast voor afdichtingen tegen water, als verpakkingsschuim, voor schokabsorptie en als isolatiemateriaal.

PE schuim EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-19 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 604 PE schuim blauw
  EKI 604 PE schuim blauw
  • tot 100 mm dik
  • gesloten cel
  • ook zelfklevend

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 2. EKI 606 PE schuim groen
  EKI 606 PE schuim groen
  • tot 100 mm dik
  • gesloten cel
  • ook zelfklevend

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 3. EKI 408 PE schuim zwart
  EKI 408 PE schuim zwart
  • mix met EPDM
  • verbeterde UV/Ozon
  • gesloten cel

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 4. EKI 1340 PE schuim antraciet
  EKI 1340 PE schuim antraciet
  • in 1 mm verkrijgbaar
  • afdichtingen
  • gesloten cel

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 5. EKI 1345 PE schuim wit
  EKI 1345 PE schuim wit
  • in 1 mm verkrijgbaar
  • afdichtingen
  • gesloten cel

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 6. EKI 1316 PE schuim wit
  EKI 1316 PE schuim wit
  • heel zacht
  • 5 mm dik
  • mooie kleur wit

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 7. EKI 5001 PE rugvulling
  EKI 5001 PE rugvulling
  • heel zacht
  • volledig indrukbaar
  • rugvulling kitten

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-19 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen, soorten en vormen van PE schuim

PE schuim, ook wel polyethyleenschuim, is een gesloten cellig schuim, dat ontzettend breed inzetbaar is en een groot scala aan toepassingsmogelijkheden heeft. EKI verwerkt de blokken en rollen naar verschillende bandjes en vormen. Het materiaal is ook te verkrijgen in profielen, omdat de grondstof gemakkelijk te verwerken is. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt als rugvulling voor kitten, buisisolatie en hoekbescherming. De platen worden door EKI geproduceerd van 2mm tot 100mm dikte op onze eigen schilmachine. Doordat wij deze platen zelf schillen, zijn de mogelijkheden in diktes en afname eindeloos. Deze PE schuim platen zijn ook zelfklevend leverbaar, waardoor ze gemakkelijk te monteren zijn. Deze platen kunnen wij ook verwerken tot verschillende profielen, zoals ringen, stroken, banden of pakkingen. De rollen snijden wij vanuit de totale breedte van 1 meter naar alle mogelijke breedtes, van 5mm tot 1000mm. De schuimrollen worden geleverd van 1mm tot 15mm dik, deze kunnen ook aan één zijde zelfklevend geleverd worden. Het materiaal is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs in verschillende hardheden.

Waterdichte eigenschappen

PE foam is waterdicht, goed bestand tegen chemicaliën en weersbestendig. Ook heeft het goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het na af en toe indrukken goed terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het hardschuim is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar. Polyethyleenschuim is een duurzaam product voor het afdichten tegen water, het gebruik in warmte-isolatie, als geluidsisolatie en tegen tocht. Door zijn waterdichte eigenschappen en hoge drijfvermogen zie je het ook terug in drijfmiddelen zoals zwemvesten of andere zwembad attributen. Daarnaast wordt PE schuim veel gebruikt voor schokabsorptie.

PE schuim als verpakkingsschuim

Een andere veelvoorkomende toepassing van PE schuim is als verpakkingsschuim, bijvoorbeeld voor het opvullen van koffers of dozen. Het is vaak terug te zien in transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Door zijn gesloten cellen laat het geen vloeistoffen door, en ook zijn bestendigheid tegen chemicaliën maakt het zeer geschikt voor deze toepassingen. Je kunt de hardheid van het PE foam bij deze toepassing vergelijken met dat van een hard matras, denk hierbij aan 25 kg/m3 en hoger.

Isolerende eigenschappen

Door zijn warmte- en geluidsisolerende eigenschappen, is PE schuim het perfecte isolatieschuim als ondervloer voor laminaat of parket. Het kan bewoners beschermen tegen kou die van onderen komt, en de onderburen beschermen tegen ongewenst geluid als geluidsisolatie schuim. Met dezelfde eigenschappen is de PE schuimband zeer bruikbaar als isolatietape, montagetape of glasband bij kozijn-, deur- en glasafdichting of bij het afdichten van spiegels en lichtkoepels. Ook kan het gebruikt worden om voegen af te dichten met een klein voegverloop. Voor voegen met een groot voegverloop raden wij PVC schuim aan. De laatste bekende toepassing van polyethyleenschuim is als gesloten rugvulling voor afdichtingskitten.

Hoe EKI PE schuim aan u levert

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals PE schuimband, PE beglazingsband, PE schuim platen en PE rugvulling van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit PE foam produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier