Flexibel rubber

Flexibel rubber

Flexibel rubber kan gemaakt worden van diverse grondstoffen, zoals EPDM, SBR, neopreen en butyl. Ook zijn er verschillende celrubber soorten die toegepast kunnen worden, variërend van heel zacht tot zo'n 50 shore A. Wij maken het flexibele rubber op maat in diverse vormen, ook zelfklevend.

Verschillende soorten flexibel rubber

Flexibel rubber kan van diverse materialen gemaakt worden. Het kan gaan om volrubber soorten, maar ook celrubber, sponsrubber en neopreen kunnen ermee bedoeld worden. Flexibel rubber dat van volrubber gemaakt wordt, kan van diverse grondstoffen gefabriceerd worden. Voorbeelden hiervan zijn EPDM, SBR, neopreen, NBR, butyl en silicone rubber. Omdat elke grondstof zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen heeft, is het belangrijk om de juiste grondstof te kiezen. Celrubber is een erg flexibel materiaal dat geschikt is voor technische en duurzame toepassingen. Het is beschikbaar in veel verschillende hardheden, onder andere van 25 shore A en hoger. Deze varianten zijn iets harder en meer vergelijkbaar met volrubber, maar nog steeds erg flexibel. Het bijzondere aan celrubber is dat het goede mechanische eigenschappen heeft. Dit houdt in dat het materiaal goed terug uitzet naar zijn originele vorm nadat het ingedrukt is geweest. Daardoor is het erg geschikt als flexibel rubber.

EPDM celrubber

Het meest verkochte materiaal in ons assortiment dat gebruikt wordt als flexibel rubber, is EPDM celrubber. EPDM celrubber is een weerbestendig materiaal dat een lange levensduur heeft, ook bij gebruik buitenshuis. Het is bestand tegen water, vloeistoffen, UV-straling en ozon. Dankzij de goede mechanische eigenschappen is het gemakkelijk in te drukken en zal het daarna terugkeren naar de originele vorm. Het flexibele rubber is te verkrijgen in verschillende hardheden en diktes, variërend van heel zacht tot zo’n 50 shore A. De zachtste varianten zijn volledig samen te drukken, de hardere varianten zo’n 25%. Wij leveren EPDM celrubber in diverse vormen en afmetingen. Het wordt veel toegepast als afdichtingsband en tochtstrip, bijvoorbeeld in de bouw, automotive industrie en elektro-industrie.

Flexibel EPDM celrubber
SBR flexibel rubber

SBR flexibel rubber

SBR is de meest voorkomende grondstof om rubber van te maken. Het wordt vooral binnen toegepast, omdat het minder goed bestand is tegen invloeden van het weer. Dit flexibele rubber is erg slijtvast en heeft eveneens goede mechanische eigenschappen. Dankzij de veerkracht en flexibiliteit zal SBR rubber niet snel scheuren. De hardheid van het materiaal varieert tussen de 40 en 94 shore A. Omdat het een heel universeel rubber is, wordt het gebruikt voor diverse toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn als oplegrubber, isolatie, demping, schokabsorptie, afdichting of bijvoorbeeld als ondervloer. Wij kunnen flexibel SBR rubber in allerlei verschillende vormen en afmetingen maken.

Flexibel EPDM rubber

EPDM rubber staat bekend om zijn goede bestendigheid tegen invloeden van het weer en buitenaf, zoals UV-straling, ozon en warmte. Het heeft een lange levensduur en behoudt zijn elasticiteit bij extreme kou en hitte. De toepassingen van dit flexibele rubber bevinden zich voornamelijk buiten, dankzij de goede bestendigheid tegen weersinvloeden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de wegenbouw, als afdichting, isolatie en bij opleggingen. Voor de laatst genoemde toepassingen worden voornamelijk de hardere varianten gebruikt.

flexibel EPDM rubber
neopreen flexibel rubber

Neopreen flexibel rubber

Flexibel rubber dat van neopreen rubber gemaakt wordt, combineert diverse goede eigenschappen van andere rubbers. Daardoor is het een heel veelzijdig materiaal. Het heeft een redelijk goede UV- en ozonbestendigheid en een redelijk goede oliebestendigheid. Daarnaast is het vlamdovend, goed bestand tegen (zee)water en heeft het goede mechanische eigenschappen. Neopreen rubber wordt veel gebruikt in scheepvaart, offshore, openbare ruimtes, in de industrie en in de bouw.

Flexibel butyl rubber

Tot slot het flexibele butyl rubber. Dit materiaal heeft een hoge mate van gasdichtheid en flexibiliteit. Het is een erg slijtvast materiaal dat goed buiten toegepast kan worden dankzij goede weerbestendige eigenschappen. Daarnaast is het heel gemakkelijk te belijmen en is het bestand tegen chemicaliën en zuren en logen. Butyl rubber is in staat om objecten luchtdicht af te sluiten. Dit flexibele rubber wordt onder andere gebruikt om binnenbanden van fietsen van te maken, maar is bijvoorbeeld ook zeer geschikt als afdichtingsrubber en als dakbedekking.

flexibel butyl rubber
Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier